23 / 04 / 2024

Kayseri'de Vakıflar'dan 2 milyon TL'ye 30 yıllığına kiralık arsa!

Kayseri'de Vakıflar'dan 2 milyon TL'ye 30 yıllığına kiralık arsa!

Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü; kayseri Kocasinan Erciyesevler'deki arsayı inşaat süresi ile birlikte 30 yıllığına kiraya veriyor. Arsanın toplam bedeli 2 milyon 74 bin 135 TL olarak belirlendi.



Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü; kayseri Kocasinan Erciyesevler'deki arsayı inşaat süresi ile birlikte 30 yıllığına kiraya veriyor. Arsanın toplam alanı 895,08 metrekare olarak belirlendi. Toplam bedeli 2 milyon 74 bin 135 TL olan arsanın ihalesi 10 Eylül 2014 Çarşamba günü gerçekleştirilecek. 


İhale ilanı:


İHALE 

ERCİYESEVLER MAH.ARSA KİRA VER VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ - Evrak No: 3202


İLAN


KAYSERİ VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDEN


İLİ : Kayseri


İLÇESİ : Kocasinan


MAHALLESİ : Erciyesevler


CİNSİ : Arsa


YÜZÖLÇÜMÜ : 895,08 m2


ADA NO : 3423


PARSEL NO : 8


MUHAMMEN BEDELİ : 2.074.135 TL(ikimilyonyetmişdörtbinyüzotuzbeşlira)


GEÇİCİ TEMİNAT : 62.225 TL(altmişikibinikiyüzyirmibeşIira)


İHALE GÜNÜ : 10/09/2014 Çarşamba


İHALE SAATİ : 14:00


Yukarıda özellikleri belirtilen taşınmaz Vakıflar Meclisinin 07.07.2014 tarih ve 345/267 sayılı kararı ile Başbakanlık Ekonomik, Sosyal ve Kültürel İşler Başkanlığı'nın 13.05.2014 tarih ve 89243403 sayılı oluruna istinaden;


1- Kira sözleşmesi süresinin; İnşaat yapım süresi 2 (iki) yıl ve işletme süresi 28 (yirmisekiz) yıl olmak üzere toplam 30 (otuz) yıl olması,


Kira ödemelerinin sözleşme yapıldığı tarihten itibaren başlanmak üzere;


1. yıl kira: 85.575 TL,


2. yıl kira: 85.575 TL + Yıllık ÜFE artış oranı,


3. yıl kira: 171.150 TL + İnşaat süresince gerçekleşecek yıllık ÜFE artış oranları,


4. yıl kira: Önceki yıllın yıllık kirası + Yıllık ÜFE artış oranı, olmak üzere, 4.yıldan itibaren kira sözleşmesinin bitimine kadar her yıl bir önceki yılın yıllık kira bedeline ÜFE(12 aylık ortalamalara göre değişim % oram) eklenerek bulunacak yıllık kira bedelinin, her ayın ilk beş günü içerisinde aylık peşin ödenmesi,


2- Yüklenici tarafından tüm masrafların karşılanmak üzere; ilk 2 (iki) yıl içerisinde binanın tatbikat projelerinin hazırlanması, ilgili kurum ve kuruluşlara onaylatılması, inşaat ruhsatının alınması ve inşaat imalatlarının bitirilerek faaliyete geçirilmesi,aksi takdirde sözleşme fesih hakkının saklı tutulması, fesih halinde İdareye yatırılan kesin teminat ve aylıkları irat kaydedilmesi,


3- Yüklenici tarafından Vakıf taşınmazı üzerine haciz, ipotek,teminat vb yükümlülükler konulmaması,


4- İlgili mevzuata aykırı olarak herhangi bir nedenle kiralama süresi dolmadan vakıf taşınmazının tahliye edilmesi halinde, yapılmış olan masrafların talep edilmemesi, imalatın herhangi bir bedel talep edilmeden İdareye terk ve teberru edilmiş sayılarak, yatırılan teminat ve kiraların İdareye gelir kaydedilmesi,


5- İmar durumu gereği oluşabilecek brüt inşaat alanı m2'sinde büyüme olması durumunda kiranın brüt m2 oranındaki artışın toplam brüt inşaat alanına oranlanması suretiyle belirlenmesi, ayrıca binanın kullanım fonksiyonunun ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından zorunlu olarak değiştirilmesi halinde, mevcut kira gelirinin altında kalmamak kaydı ile aylık kira gelirinin yeniden belirlenmesi ve imar durumu gereği brüt inşaat alanı m2'sinde azalma olması halinde kirada değişiklik yapılmaması,


6- İnşaat bitirilip işletmeye açılıncaya kadar taşınmazın başka amaçla kullanılmaması, her türlü güvenliğin yüklenici tarafından alınması, inşaatın yapımı sırasında iş ve sosyal güvenlik bakımından her türlü tedbirin yüklenici tarafından alınarak sözleşme süresi olan 30 (otuz) yıl sonunda taşınmazın bakımlı ve kullanılabilir şekilde İdareye teslim edilmesi,


7- İm ar durumu gereği olaşabilecek brüt inşaat alanı m2'sinde büyüme olması durumunda kiranın brüt m2 oranındaki artışın toplam brüt inşaat alanına oranlanması suretiyle belirlenmesi, ayrıca binanın kullanım fonksiyonunun ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından zorunlu olarak değiştirilmesi halinde aylık kira gelirinin yeniden belirlenmesi, imar durumu gereği brüt inşaat alanı m2'sinde azalma olması halinde kirada değişiklik yapılmaması,


Şartları doğrultusunda söz konusu taşınmaz üzerine yapılacak yapının, imar durumuna uygun 'İş Merkezi' olarak kullanılmak üzere yapım karşılığı-kiralama modeliyle 30 yıl süreli olarak, 2886 sayılıDevlet İhale Kanununun 35/a maddesi çerçevesinde kapalı teklif usulü ile kiraya verilmesi için ihaleye çıkartılmıştır.


8- İhaIe yukarıda belirlenen tarih ve saatte Sahabiye Mahallesi, Bor Sokak No:4 Kocasinan / KAYSERİ adresinde bulunan Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğünde toplanacak olan, İhale Komisyonunun huzurunda yapılacaktır.


9- İstekliler, İhale şartnamesini mesai saatleri içerisinde Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğünde görebilirler ve TR **********************43 nolu Vakıflar Bankası Kocasinan Şubesi hesabına 100,00 TL yatırarak aynı adresten temin edebilirler.


10- İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için İhale Şartnamesinin 6.maddesine göre hazırlayacakları tekliflerini, aynı şartnamenin 7.maddesi doğrultusunda ihale günü ve saatine kadar sıra numaralı alındılar karşılığında Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü İhale Komisyon Başkanlığına imza karşılığında teslim edeceklerdir.


11- İhaleye girebilme şartlan;


a) Kanuni ikametgâh belgesini vermesi. (Şirketlerde bu belge aranmayacaktır.)


b) Türkiye'de tebligat için adres beyanı vermesi.


c) Verildiği tarih ile ihale tarihi arasındaki süre altı ayı geçmemek kaydıyla, ihalenin ilan edildiği yıla ait Ticaret ve Sanayi Odasından veya Esnaf ve Sanatkarlar Odasından alacakları belgenin aslını veya noter tasdikli suretini vermesi.


d) Noter tasdikli imza sirkülerini veya imza beyannamesini vermesi.


e) İstekliler adına vekalet edilmesi halinde, istekli adına teklifte bulunacak kimselerin noter tasdikli vekaletnameleri ile vekilin yine noter tasdikli imza beyannamesini vermesi.


f) Ortak girişim olması halinde bu iş için şartname eki örneğe uygun noter tasdikli ortak girişim beyannamesini vermesi.


g) İlgili Bankadan alınacak şartname eki örneğe uygun referans mektubu (muhammen bedelin %10'u kadar kullanılmamış nakit kredisi veya teminat kredisi) İsteklilerin ortak girişim olması halinde, ortak girişimi oluşturan kişilerden herhangi biri bu değeri tek başına karşılayabileceği gibi, ayrı ayrı da karşılayabilirler.


h) İlan tarihinden sonra vergi dairesinden alınacak vergi borcu olmadığına dair şartname eki örneğe uygun belgenin aslı veya noter tasdikli suretinin verilmesi veya aslının İdareye ibraz edilmesi şartıyla İdarece tasdikli suretinin verilmesi.


ı) İlan tarihinden sonra Sosyal Güvenlik Kurumundan veya Sosyal Güvenlik Kurumunun internet adresi üzerinden alınacak şartname eki örneğe uygun prim borcu olmadığına dair belgenin veya e-Borcu Yoktur Belgesinin aslı veya noter tasdikli suretinin verilmesi veya aslının İdareye ibraz edilmesi şartıyla İdarece tasdikli suretinin verilmesi.


j) Benzer iş ile ilgili iş bitirme belgesinin aslı veya noter tasdikli sureti veya ihale üzerinde kalırsa Şartname 20. madde hükmünce temin edeceğine dair şartname eki örneğe uygun taahhütname,


k) Şartname eki örneğine uygun teknik personel taahhütnamesi,


1) İhale konusu taşınmazın yerinde görüldüğüne dair teklif sahibinin şartname eki örneğe uygun yazılı beyanı.


m) Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait Vakıfbank Kayseri / Kocasinan Şubesi TR**********************43 nolu banka hesabına nakit olarak yatırılmış geçici teminatın alındı makbuzu veya Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü adına 2886 sayılı Kanuna göre alınmış şartname eki örneğe uygun geçici teminat mektubu (Limit içi-süresiz ve teyit yazılı) 


n) Teklifi mektubu (İhale şartnamesi 6. maddeye göre hazırlanmış)


p) Ortak girişim olması halinde her bir ortak ayrı ayrı a,b,c,d,e,h,ı ve I bentlerinde belirtilen belgeleri vermek zorundadır.


11- Teklifler, İhale şartnamesinin 6. maddesine göre hazırlanacak ve 7. maddesine göre verilecektir.


12- Telgraf veya faksla yapılacak müracaatlar ve postada meydana gelebilecek gecikmeler kabul edilmeyecektir.


13- Bu iş için yapılmış tüm ilan bedelleri sözleşme esnasında defaten istekli tarafından ödenecektir.


14- İdare, gerekçesini göstermek kaydıyla ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.


İLAN OLUNUR


İlanın detayları için tıklayın



Geri Dön