19 / 04 / 2024

Kemalpaşa OSB'nin projesi İZKA'dan hibe almaya hak kazandı!

Kemalpaşa OSB'nin projesi İZKA'dan hibe almaya hak kazandı!

KOSBİ, Kemalpaşa Kız Meslek Lisesi ile birlikte, İzmir Kalkınma Ajansı'na (İZKA) sunduğu 'Gıda teknolojisi alanındaki yenilikçi uygulamaların yaygınlaştırılması" konulu projesi başarılı bulunarak hibe almaya hak kazandı.





Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nin (KOSBİ), Kemalpaşa Kız Meslek Lisesi ile birlikte,  İzmir  Kalkınma Ajansı'na (İZKA) sunduğu 'Gıda teknolojisi alanındaki yenilikçi uygulamaların yaygınlaştırılması" konulu projesi başarılı bulunarak hibe almaya hak kazandı.

İZKA tarafından yüzde 90 oranında finanse edilecek proje ile Kemalpaşa Kız Meslek Lisesi Gıda Bölümü, gıda kontrolü uygulamaları ve araştırmalarında en yeni analiz tekniklerine sahip cihazlar ile donatılacak. Proje kapsamında alınacak cihazlar sayesinde okulun gıda laboratuvarında en ileri analiz tekniklerinden olan HPLC (yüksek performanslı sıvı kromatografisi) testleri yapılabilecek. KOSBİ Bölge Müdürü Cavit Kahya, "Labaratuvarda Bölgemizde ihracat yapan gıda firmalarının ürünlerindeki aflatoksin, patulin, okratoksin tespiti, koruyucu analizler ve zeytinyağında tagsis analizleri gibi çok önemli testleri gerçekleştirebilecek. Kemalpaşa Kız Meslek Lisemizin Gıda Teknoloji alanında eğitim alan öğrencilerimiz gıda güvenliğini sağlayan en yeni analiz tekniklerini öğrenerek donanımlarını arttıracaklar" dedi. 



Yeni Asır




Geri Dön