20 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kira yardımı!

Kentsel dönüşüm kira yardımı!

Kentsel dönüşüm kira yardımı ile ilgili yasal hükümler nelerdir? Kentsel Dönüşüm Kredisi ile Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı ikisi aynı anda kullanılabiliyor mu? İşte kentsel dönüşüm kira yardımı...



Kentsel dönüşüm kira yardımı!

Riskli yapı için hazırlanan "Deprem Risk Raporu" Bakanlık tarafından onaylandıktan sonra Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı için Bakanlık İl Müdürlüğü’ ne başvuruda bulunuluyor. Kentsel Dönüşüm Kredisi ile Kentsel Dönüşüm Kira Yardımından sadece bir tanesi kullanılabiliyor.

 

Kentsel dönüşüm kira yardımı kimler alır?

Deprem Risk Raporu Bakanlık tarafından onaylandıktan sonra Binadaki Mülk Sahipleri Kentsel Dönüşüm Kira yardımından yararlanabilir. Kira yardımı geri ödemesiz İstanbul için 18 ay boyunca 650 TL dir.  


Kentsel Dönüşüm Kredisi ile Kentsel Dönüşüm Kira Yardımından sadece bir tanesini kullanabiliyorsunuz. Riskli Binada en az 1 yıl Kiracı olduklarını belgeleyen kiracılar geri ödemesiz 1300 TL taşınma yardımı alabilir ve başka bir yerden daire alırken mülk sahipleri gibi Kentsel Dönüşüm Kredisi kullanabilirler. 

 

Kentsel Dönüşüm kredisi ne kadar?

Eviniz için alabileceğiniz Bakanlıkça Sübvanse edilmiş Kentsel Dönüşüm Kredisini aşağıdaki gibi hesap edebilirsiniz. Şuanda mevcut 100 m2 bir evinizin olduğunuz düşünelim.

 

Kentsel Dönüşüm Kredisi = 100 m2 x 600 TL = 60.000 TL  kullanabilirsiniz.

10 dairelik ve Herbiri 100m2 olan bir Bina için Kullanılabilecek Kentsel Dönüşüm Kredisi ise;

10 daire x 100 m2 x 600 TL= 600.000 TL



Kentsel dönüşüm başvuru dilekçesi!






Geri Dön