20 / 04 / 2024

Teknik Yapı, Fikirtepe'de 2 bin 650 konut yapacak: Son imzalar atılıyor!

 Teknik Yapı, Fikirtepe'de 2 bin 650 konut yapacak: Son imzalar atılıyor!

Teknik Yapı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Uçaksavar'da sona yaklaştıklarını, Fikirtepe projelerinin de yakın zamanda devreye gireceğini söyledi.




Teknik Yapı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım Fikirtepe’de son imzaların atıldığını kaydederken 3 adada toplam 2 bin 650 konut yapmayı planladıklarını söyledi. Metrekaresi 4 bin liradan aşağı olmayacağının bilgisini veren Durbakayım, şirketin bölgede ilgilendiği toplam arsa büyüklüğünün yaklaşık 52 bin metrekare olduğunu bu adaların 215 parselden oluştuğunu ve 750 civarında hak sahibi bulunduğunu belirtti. Konutlar 3 blok olarak tasarlanıyor.


Yaklaşık 30 yıl önce İkitelli bölgesinde Bahariye Mensucat için bir tane Bahariye Halı için de başka bir fabrika inşa eden Nazmi Durbakayım, şimdi her iki fabrikayı yaşam alanına dönüştürmek için de kolları sıvadı. Şirket öncelikle Bahariye halı fabrikasının dönüşümünü yapacak. Bu fabrika yılın başında yeni yerine taşındı ve içi tamamen boşaltıldı. Yaklaşık 98 dönüm arsa üzerinde karma bir proje geliştirilecek. Yatırım tutarı 140 milyon lira olacak.


İkinci projede AVM'de var


2013 yılının başında ise Star gazetesinin yanındaki arsa projelendirip satışa hazırlanacak. Bu projede konut ve rezidans ağırlıklı bir yapılanmaya gidilecek. Burada ayrıca farklı bir AVM ile ofis yatırımı da düşünülüyor. Bu projenin yaklaşık yatırım değeri de 145 milyon lira olarak veriliyor.


Yapılan dönüşüm projeleri yerli yatırımcıların yanı sıra yabancı yatırımcılara da pazarlanacak. Bugüne kadar yaptıkları birçok projede yabancı ilgisinin olduğunu kaydeden Durbakayım, “Yabancı ilgisi projelerimize yoğun oluyor. Bunu Tuzla'da yükselen 4 bin 704 konutluk Evora İstanbul projesinin konut ve ticari ünitelerine gelen taleple de görüyoruz. Ticari Üniteler, yerli yatırımcılar ile mütekabiliyet yasasından faydalanmak isteyen Ortadoğu ve Avrupalı yatırımcılardan talep gördü.




Geri Dön