19 / 04 / 2024

Keten İnşaat Anadolu yakasında yeni projelere başlıyor!

Keten İnşaat Anadolu yakasında yeni projelere başlıyor!

Nişantaşı, Beşiktaş, Cihangir, Etiler ve civar semtlerde gerçekleştirdiği projeler ile kentsel dönüşümün ve butik projelerin markası haline gelen Keten inşaat A.Ş.'nin patronu Ferhat Keten Anadolu yakasında projelere başlıyor.



Hayata geçirdiği projelerini teslim tarihinden erken bitirmeyi gelenek haline getiren Keten İnşaat A.Ş., Etiler Akasya projesini de 3 ay erken bitirdi. Bitme aşamasında olan ve yapımını hızlıca devam ettirdiği 18 konut projesi olan Keten İnşaat A.Ş. aynı zamanda İstanbul Anadolu yakasında, Suadiye ve Erenköy'de toplam 3 projeye daha start verecek. 


İnşaat sektöründe 40 yıla yaklaşan faaliyetleri ile sektörün güven duyulan markalarından biri haline gelen Keten İnşaat A.Ş., sektörde özel bir konumda. Butik ve konsept projelerle adından söz ettiren Keten İnşaat A.Ş., kentsel dönüşümde eski yapıları dönüştürürken taklitten uzak, eskinin ruhuna sadık, bulunduğu sokakla bütünleşen yapılara imza atmada oldukça başarılı. Bunun yanında yüksek prim yapan projeler geliştirme başarısını istikrarlı bir şekilde sürdüren Keten İnşaat A.Ş., her projesinde müşterilerine çok ciddi oranlarda kazandırıyor. 


Ferhat Bey Estia Turkey ve Estia Yunanistan hakkında bilgi alabilir miyiz? 


Estia Turkey ve Estia Yunanistan özel bir veri tabanı platformu. Her iki ülkede yaşayan varislerin haklarını korumak, onlara hukuki, mühendislik, mimari konularda destek vermek amacı ile oluşturduğumuz bir yapı. Sektörümüzde ne yazık ki, sağlıksız aracılık hizmeti yapan ve mirasçıların haklarını tam olarak vermeyen bir takım yapılanmalar söz konusu. 


Biz bunun önüne geçmek, mirasçıların haklarını tam olarak aldığı, kurumsal ve ciddiyetle projelerin yürütülebildiği bir oluşum yapmak istedik ve de bunu başardık. Her iki platform çok yoğun ilgi gördü, birkaç projemizin de görüşmeleri için çalışmalarımıza başladık. 


Şirket ömrünün 12 yıl olduğu Türkiye' de Keten nasıl 40 yılı büyüyerek geride bıraktı? 


Keten İnşaat A.Ş.'nin ne koşulda olursa olsun, vaz geçmediği değerleri olan bir şirket. Manevi değerleri maddi kazanımların önünde tutan bir kurumuz. Bizim için kazanacağımız paradan çok şirketimizin adı ve kimliği önemli. Bu gün alanımızda farklı bir noktada isek bunu değerlerimizde pazarlığa acık olmamamıza borçluyuz. Keten İnşaat A.Ş. hiçbir zaman, şaibeli, kent dokusuna zarar verecek, sosyal yönden faydası olmayacak projelerin içinde olmadı. Bize bir çok ciddi paralar kazanabileceğimiz projeler de geldi, fakat biz o projelerin kente zarar vereceğine inandığımız ve kötü projeler ile anılmak istemediğimiz için hayır cevabını verdik. Bizim için ismimiz ve toplumsal değerlerimiz cirolardan çok ama çok daha önemli. 


Keten İnşaat A.Ş. olarak attığımız her adımda sosyal paydaşlarımızı düşünerek, onlarında yararını gözetir şekilde strateji geliştiriyoruz. Alt yüklenicimizden, malzeme tedarikçimize kadar her kesin çalışırken mutlu olacağı bir yapı meydana getiriyoruz. 


Proje hazırlarken ve yaparken, arsa sahiplerinden, sokak sakinlerine ve konut sahiplerine kadar tüm paydaşların içine sinen, onları zarar uğratmayan bilakis onların kazanımlarını arttıran, interaktif bir bağ kuruyoruz. 


KALİTEYİ DÜNYA TESCİLLEDİ 


Avrupa iş Ödülleri "European Business Awards"da (EBA), ticari başarı, inovasyon ve iş etiği kategorilerinde ulusal şampiyon olarak 'Ruban d'Htonneur' (Onur Kurdelesi) ödülüne lâyık görüldü. 


Keten Bomanti ve Çırağan'da rekor primler 


Keten inşaatın geçtiğimiz aylarda satışa çıkardığı Keten Bomanti ve Çırağan projeleri yoğun ilgi gördü. Net ve bürüt m2 arasındaki farkın sektör ortalamasının çok altına indiği projeler, kat yükseklikleri, merkezi konumlan ve iştah kabartan pirim artışları ile gerek yatırım gerekirse yaşamak için düşünen herkesin dikkatini çekti. Sadece belirli bir kısmının satışa çıkarıldığı projeler yıl sonuna kadar ciddi kazanımlar sağlayacak. 


VARİSLERİN HAKKINI KORUYORUZ 


Estia Turkey ve Estia Yunanistan adında iki farklı kurumsal yapı oluşturduklarını belirten Keten inşaat yönetim kurulu başkanı Ferhat Keten, bu oluşumlarla her iki ülkede bulunan varislerin haklarını koruyacağız dedi. 


Milliyet 


Geri Dön