19 / 04 / 2024

Kınaş İnşaat İstanbul'da butik projelere imza atıyor!

Kınaş İnşaat İstanbul'da butik projelere imza atıyor!

Sancaktepe, Şerifali, Topkapı ve Bakırköy olmak üzere 4 ayrı lokasyonda projeleri bulunan Kınaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı, "İstanbul'a ilk defa giriyoruz ve pazarı tanımak istiyoruz. Bu nedenle işe önce butik projelerle başladık" diyor...



Sektörde 29 yıllık tecrübeye sahip Kınaş İnşaat, Kayseri'deki başarılı projelerinin yanı sıra İstanbul'da da konut inşa ediyor.


Sancaktepe, Şerifali, Topkapı ve Bakırköy olmak üzere 4 ayrı lokasyonda projeleri bulunan Kınaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı, "İstanbul'a ilk defa giriyoruz ve pazarı tanımak istiyoruz. Bu nedenle işe önce butik projelerle başladık" diyor.


KAYSERİ'de konut sektörünün en önemli oyuncularındım biri olan Kınaş İnşaat, yenilikçi projeleriyle dikkat çekiyor. Müşterilerini dinleyerek onların talepleri doğrultusunda konutlar inşa eden Kınaş İnşaat, bugün kentte villalardan sosyal konutlara birçok farklı projeye imza atıyor. Ancak şirketin çalışmaları sadece kayseri ile sınırlı değil. Geçtiğimiz yıl İstanbul'da yeni projelere start veren Kınaş İnşaat'ın İcra Kurulu Başkanı Hamdi Kınaş, 4 ayrı lokasyonda inşaatı süren butik projeler vesilesiyle İstanbul pazarını tanımak istediklerini söylüyor. Hedeflerinin İstanbul ve KAYSERİ dışında Türkiye'nin başka şehirlerinde de projeler yapmak olduğunu hatırlatan Kınaş, "Şu an başta  Ankara  ve  İzmir  olmak üzere potansiyeli olan tüm şehirleri araştırıyoruz. Yılsonuna kadar net bir karar vereceğiz" diyor.


Kınaş İnşaat İcra Kurulu Başkanı Hamdi Kınaş ile şirketini ve projelerini konuştuk:


Kınaş İnşaat'ın kuruluş öyküsünü bizimle paylaşır mısınız?


1985 yılında sektöre atıldık. İnşaat mühendisiyim. Proje üzerine bir ofisim vardı. Daha sonra şu an ortağım olan mimar Orhan Say ile bir işbirliği yaptık. Ben projelerin statik kısmıyla ilgilenirken o da mimari tarafı çözüyordu. Ardından şu an şirketimizin üçüncü ortağı olan Ali Galip Kalaycıgil, bize bir yap-sat projesiyle gelerek işbirliği teklif etti, biz de sıcak baktık. Bu işbirliğinin arkası geldi ikinci, üçüncü proje derken ortak olarak birlikte çalışmaya başladık. Şu ana kadar yaklaşık 6 bin konut yaptık. Ancak son zamanlarda yıllık 450 - 500 konut teslim ediyoruz.


Sektördeki stratejiniz nedir?


Toplumdaki her kesime hitap etmek istiyoruz. Bu nedenle villalardan rezidanslara, sitelerden sosyal konutlara farklı projeler inşa ediyoruz. Ailelere hitap etmek istediğimiz için genelde 3+1 ve 4+1 dairelerden oluşan projeler yapıyoruz.


Kayseri'de devam eden projeleriniz hangileri?


Devam eden site şeklinde 3 büyük konut projemiz var. Bunlardan Sivas Caddesi üzerinde, çok güzel bir konuma sahip olan Vizyon 2023. kayseri'nin ilk ve tek site şeklindeki lüks konut projesi olma özelliği taşıyor. Tamamı farklı metrekarelerdeki 4+1, 143 daireden oluşuyor. Koru projesi ise Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nin devamında, ormanlık alana komşu, Erciyes ve KAYSERİ manzarasına hakim bir lokasyonda bulunuyor. 50 bin metrekare arazinin yüzde 70'i yeşil alan olarak ayrıldı. 355 daireden oluşan bu projeyi bu yılın ekim ayı sonunda teslim edeceğiz. Safir projemiz OSB'ye yakın bir lokasyonda. 215 daireden oluşan konsept bir proje. Bu projeyi de bu yılsonuna kadar teslim edeceğiz.


Kayseri  dışında başka illerde projeleriniz var mı?


İstanbul'da 4 ayrı lokasyonda projelerimiz var. İkisi Anadolu yakasında Sancaktepe ve Şerifali'de. Diğerleri ise Avrupa Yakası'nda Bakırköy İncirli Caddesi'nde ve Topkapı'da. Bakırköy'deki A Plus adlı projemiz kentsel dönüşümden ortaya çıkan butik bir proje. Topkapı projemiz 300 bağımsız bölümü olan, konut ve ofisten oluşuyor. Şerifali'deki Platin Park yine tek bloktan oluşan butik bir proje. Sancaktepe'deki Kasr-ı İstanbul ise 124 konuttan oluşan küçük bir site. İstanbul'a ilk defa giriyoruz ve pazarı tanımak istiyoruz. Bu nedenle önce işe farklı lokasyonlarda butik projelerle başladık. İlerleyen zamanlarda bunları büyütmek istiyoruz.


Kınaş İnşaat'ın hedefleri neler?


Hem ulusal bazda tanınan bir marka olmak hem de şirketimizi uluslararası alanda çalışmalar yapan bir konuma ulaştırmak istiyoruz. Hedefimiz İstanbul ve KAYSERİ dışında Türkiye'deki başka şehirlerde de projeler yapmak. Şu an başta Ankara ve İzmir olmak üzere potansiyeli olan tüm şehirleri araştırıyoruz. Yılsonuna kadar net bir karar vereceğiz.


İstanbul Bakırköy'de bir kentsel dönüşüm projesi yaptığınızı anlattınız. Bu anlamda kentsel dönüşüme sıcak baktığınızı söyleyebilir miyiz?


Kentsel dönüşümün hem şehirler hem de şirketler için çok iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Kentsel dönüşümle şehirlerimiz yenileniyor, insanlara daha sağlıklı ve sağlam konutlarda oturma imkanı sunuluyor. Bizim açımızdan baktığınızda ise arsa temini sağlıyor. Kentsel dönüşüme bu nedenle sıcak bakıyoruz. Ancak Kentsel Dönüşüm Yasası'nda aksayan yönler var. Eğer bunlar bir an önce düzeltilirse projeler daha hızlı ilerleyebilir.


Nedir bu aksayan yönler?


Bazı bölgelerde oranın imarı inşaat masrafını kurtarmıyor. Kentsel dönüşüm yaparken hem mevcut oturan insanlara daire vereceksiniz hem de size kalan daireleri satarak inşaatın maliyetini sağlayacaksınız. Bazı bölgelerde bu imar konusunun iyileştirilmesi gerek. Ayrıca bürokrasinin de azaltılmasını istiyoruz.kayseri'yi sektörünüz açısından değerlendirir misiniz?


KAYSERİ sektörel açıdan büyük bir pazar ama bununla beraber sektörde faaliyet gösteren çok sayıda firma var, Bu nedenle kayseri belli bir doygunluğa ulaşmış durumda.KAYSERİ'de kentsel dönüşüm başladı. Bizim de bu konuyla ilgili üzerinde çalıştığımız projeler var ama kesinleşmedi. Bunlar olgunlaşırsa kentsel dönüşüm projeleri de yapacağız.


Kentin geleceği parlak bölgeleri sizce hangileri?


Şu an için en parlak bölgeler Alparslan Mahallesi, Köşk Mahallesi, Talas, Yıldırım Beyazıt, Gültepe, Yakut Mahallesi. Ancak kayseri'de ciddi bir arsa daralması yaşanıyor. Bizce kentin yatırım yapılması gereken bölgesi, şehrin kuzeyinde kalan Erkilet bölgesi. Bundan sonraki süreçte Erkilet'in daha hızlı gelişeceğini düşünüyoruz.


KAYSERİ'de konut alıcısının talepleri neler?


Yaptığımız projelerde o kadar ince düşünüyoruz ki artık konut alıcısından çok özel bir talep gelmiyor. Eskiden kayseri'de özellikle lüks konutlar satın alındığında ev sahibi bir iç mimar ile anlaşır, evi duvar kağıdından lavabosuna komple yeniler, her şeyini değiştirirdi. Biz 2001 yılında KAYSERİ'de bir anlayış geliştirerek bu zihniyetin ortadan kalkmasını istedik. Konutlarımızı, ev sahiplerinin bir içmimardan isteyebileceği her detayı düşünerek dizayn ettik. İnsanlar evi satın alır almaz eşyalarını yerleştirip otursun istedik ve bunu da başardık. O gün bugündür müşteri taleplerini sürekli takip ederek onların istekleri doğrultusunda konutlar yapıyoruz. kayseri'deki ilk akıllı ev projesini de yine 2001 yılında biz yaptık.


CAPİTAL 



Geri Dön