29 / 03 / 2024

Kinodos Antik Kenti'nde restorasyon çalışmaları başladı!

Kinodos Antik Kenti'nde restorasyon çalışmaları başladı!

Datça Kaymakamı Hamdi Üncü, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2 bin 600 yıllık Knidos Antik Kenti' nin en görkemli yapılarından tiyatronun ayağa kaldırılması için çalışmaların başladığını söyledi...



Datça ilçesindeki Kinodos Antik Kenti'nde tiyatronun ayağa kaldırılması için çalışma yürütülüyor. Datça Kaymakamı Hamdi Üncü, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2 bin 600 yıllık Knidos Antik Kenti'nin en görkemli yapılarından tiyatronun ayağa kaldırılması için çalışmaların başladığını söyledi.



Güney Ege Kalkınma Ajansının (GEKA) 2013 yılı Turizm Altyapısı Mali Destek Programında "Knidos Tiyatrosu Röleve, Restitüsyon, Restorasyon, Çevre Düzenleme Projesi" 705 bin lira destek almaya hak kazandığını anlatan Üncü, Datça turizmi açısından büyük önem taşıyan projenin bütçesinin 941 bin lira olduğunu kaydetti.



Proje bütçesinin yüzde 75'inin GEKA, yüzde 25'inin ise Datça Kaymakamlığı ile Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından karşılanacağını belirten Üncü, "Akdeniz ile Ege'nin birleştiği çok özel bir konuma sahip Knidos Antik Kenti, Datça'nın marka şehir olması yolunda çok önemli bir yere sahip. Antik kentin gün yüzüne çıkarılmasını, Datça'nın geleceği açısından son derece önemli buluyoruz" dedi.



Hürriyet 




Geri Dön