27 / 04 / 2024

Kiracı tahliyesi nasıl yapılır?

Kiracı tahliyesi nasıl yapılır?

Kiracının tahliyesi yani kiraya konu olan evi daha önceden belirlenen tarihte boşaltması, imzalanan kiracı tahliye taahhütnamesi ile söz konusu olabiliyor. Peki kiracı tahliyesi nasıl yapılır?



Kiracı tahliyesi nasıl yapılır?

Kiracıların tahliye edilmesi, kiracıların evi boşaltması anlamında kullanılan bir terim olarak karşımıza çıkıyor. Kiracı tahliyesi, önceden bir tahliye taahhütnamesi imzalayarak söz konusu olabildiği gibi, kira sözleşmesinin süresinin sona ermesi veya kira süreci içindeyken ortaya çıkan bazı haklı nedenlerden dolayı da söz konusu olabiliyor.


Peki kiracı taahhütnamesi yolu ile kiracı tahliyesi nasıl yapılır, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Kiracı tahliye sözleşmesi olarak da bilinen kiracı taahhütnamesinin; kira sözleşmesinin imzalandığı dönem içerisinde yapılmamak kaydı ile özgür irade ile belirlenmiş bir tahliye tarihini içermesi gerekiyor. Bu şekilde hazırlanan bir taahhütname içinde belirlenen tarihin gelmesi ile kiracı tahliyesi istenebiliyor.


Söz konusu taahhütnameyi imzalayan ancak buna rağmen evi tahliye etmeyen kiracılar hakkında dava açılabilmesi veya icra takibi yapılabilmesi için, taahhüt tarihinden 30 gün önce kiracıya ihtar çekilmiş olması gerekiyor.  


Kiracı tahliyesi nasıl yapılır?


TAHLİYE TAAHHÜTNAMESİ

TAAHHÜT EDEN(KİRACI)

ADI SOYADI: 

...........................


TC KİMLİK NO: ...........................

MAL SAHİBİ (KİRALAYAN)

ADI SOYADI: ...........................

TCKİMLİK NO: ...........................

TAHLİYE EDİLECEK MECURUN ADRESİ: ..................................................................................................................................................

..................................................................................................................................................

..................................................................................................................................................


TAHLİYE TARİHİ

......./........./......



Halen kiracı olarak kullanmakta olduğum yukarıda yazılı adresteki taşınmazı hiçbir ihtar ve ihbara gerek kalmadan kayıtsız ve şartsız olarak 6570 sayılı gayrimenkul  kiraları hakkındaki kanunun 7. maddesi A bendi gereğince yukarıda belirtilen tarihte tahliye edeceğimi boş ve sağlam olarak adı geçen mal sahibinin icrai takibata geçerek yapacağı bilumum masrafları ve tahliyeyi geciktirmemden dolayı uğrayacağı zarar ve ziyanları hiçbir ihtar, ihbar ve hükme gerek kalmadan derhal nakden ve peşinen ödeyeceğimi beyan kabul ve taahhüt ederim.



TAAHHÜT TARİHİ:

......../......../......


TAAHHÜT EDEN: 

..............


İMZASI:

..............




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön