29 / 03 / 2024

Kırcami'nin planı Kasım'da çıkacak!

Kırcami'nin planı Kasım'da çıkacak!

Kırcami'nin planı Kasım'da çıkacak. Geride bıraktığı 120 günün değerlendirmesini yapan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 'Kırcami'nin 1000'lik taslak planını tartışmaya açtık. Kasım ayında planı çıkarmayı düşünüyoruz' dedi.



Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, belediye meclis üyeleriyle birlikte seçimden bu yana geçen 120 günün ardından yaptıkları ve yapacakları projeleri anlatmak üzere basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu. Muratpaşa Belediyesi'nin Lara Balıkevi'nde düzenlediği kahvaltıya çok sayıda basın mensubu katıldı. 


Uysal, bir gazetecinin. Gülen Cemaatinin Özel Toıos Eğitim Kurumlarıyla ilgili planlama çalışmalarının olduğu Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki Pensilvanya tartışmalarıyla ilgili sorusuna, "Gerçekten hoş bir memleketiz" tepkisi verdi. Uysal. "Bizim cemaat ile ilişkimiz yoktur" diyerek bölgedeki okulun yaklaşık 20 yıldır hizmet verdiğinin altını çizerken. "17 Aralık sürecinin ardından AK Parti'nin görüş değişikliğine katılarak onlarca yıldır devam eden. daha önce oy birliğiyle meclisten geçirilmiş bir durumu'Vurun abalıya' diyip, biz de mi bütün fikirlerimizi değiştirelim?" yorumu yaptı. 


İntikam alanına dönüştü Cemaat tartışmalarının konuyu çarpıtmak amacıyla açıldığını öne süren Uysal şöyle devam etti: "Söz konusu cemaat değil. Niye o tuzağa düşüyoruz ki. Cemaatler elbette bu coğrafyanın yüzyıllardır bir gerçeğidir. Cemaatleri CHP'ııin 'Tu kaka' ilan etmek gibi bir yaklaşımı söz konusu değildir. 

AKP'nin varsa bunu bilmiyorum. 


Antalya'ya hizmet olarak görevlendirilmiş Büyükşehir meclisinin, Türkiye genelinde siyasi atmosferdeki değişiklikle beraber bir çatışma ve intikam alanına dönüştürülmesi bizi rahatsız etmiştir. AK Parti fikir değiştirdi madem biz de değiştirelim' mi demeliyiz. Böyle desek daha mı rahatlayacaktı insanlar? Kimse bizim için tu kaka değildir, çok özel de değildir. Cemaatmiş, değilmiş biz bununla ilgili değiliz. Ama AK Parti'nin bir çatışma ve mücadeleye girmesi bizim de AK Parti nin yanında mücadeleye girmemizi gerektirmez. Bizden bunu bekleyenlere şaşırıyorum" Seçim kampanyaları sırasında ilk verdikleri somut sözün Kırcami Mcydanı'ııdaki l/1000Tik imar planının hızla tamamlamak olduğunu anımsatan Uysal. "Büyükşehir'den 5000'lik planlara ilişkin itirazların reddedilmesiyle birlikte 1000'lik taslak planı da tartışmaya açtık. 


Görüşleri dikkate alarak önümüzdeki günlerde plana son şeklini vereceğiz. Eylül ayı meclisinde komisyonu havale etmeyi, Kasım ayında da planı çıkarmayı düşünüyoruz" dedi. 



Faytonlar kaldırılmayacak 


Başkan Uysal, Kalekapısı'ndaki faytonlarla ilgili basına yansıyan haberlere ilişkin muhabirimizin sorduğu soruyu da yanıtladı. Faytonların tamamen kaldırılmasının uygun olmadığını vurgulayan Uysal, "Dün Kaleiçi toplantısında ilk kez bir vatandaşımız ifade etti.Hayvanlara eziyeti önlememiz lazım. 

Onunla ilgili bir çalışmamız olabilir. konuyu gündeme alalım. Hele hele kötü muamele ve tırnak hassasiyetlerine dikkat edilen hayvanların çalıştırılması, üzerinde durmamız gereken bir konu" ifadelerini kullandı. Mııratpaşa'da 27 farklı noktada park çalışmalarının sürdüğünü belirten Uysal. 11 noktada ise yeşil alan ve semt spor sahası çalışmasını yaptıklarını kaydetti. Uysal, Muratpaşa'daki arazilerin mülkiyeti çok fazla sayıda özel kişinin üzerinde bulunması nedeniyle kamunun hizmetine sunulamayan yerlerin olduğunu ifade etti. Bu bölgelerde acil durumda ve hukuki durumu uygun olan yerlerin kamulaştırılması için çalışma yürüttüklerini anlatan Uysal, ayrıca Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünce çok yakında 7 gün 24 saat dezavantajlı gruplara yardım etmeye başlanacağını duyurdu. Uysal. "Yaşlılarımız. engellilerimiz, evde bakım hizmete muhtaç insanlarımız sürekli mobil ekiplerimize ulaşabilecek, hizmetlerden yararlanabilecek" diyerek, yaşlılar için de günübirlik kullanılabilecek bakımevinin yakında açılacağını bildirdi. Mııratpaşa'da görüntü kirliliğine dikkat çeken Uysal, bir renk ahengi yakalayabilme arayışı içerisinde olduklarını anlattı. 

Çanak anten, klima dış üniteleri ve çatılardaki günısılarla ilgili neler yapılabileceği hususunda çalışma yürüttüklerini de vurgulayarak, "Yeni yapılacak yerlerde tedbir almak kolay ama eski binalarımızı nasıl düzeltebiliriz, bu konularda fikir alışverişlerinde bulunuyoruz" dedi. Uysal, bölgede doğalgaz çalışmalarının sürdüğünü ve şirket ile de görüştüklerini sözlerine ekledi. Doğalgaz hatlarıyla ilgili belediye açısından sorun kalmadığına işaret eden Uysal, 2016 yılına kadar tüm ilçelere hatların verileceğini aktardı. Fiber internet altyapısı içinse 4 Eylül saat 14.00'de kurumları toplantıya çağıracağını açıkladı. 

Meltem için referandum Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal, vatandaşlardan Meltem'deki eski balık pazarının eskiden kötü kokular yayması yönünde şikayetler olduğunu bildirdi. Alanın şu anda ne olacağına ilişkin halkın isteklerine göre hareket etmek istediklerini ifade eden Uysal, alanın lokanta mı yoksa sosyal alan mı yapılacağı konusunda referandum yapacaklarını dile getirdi. Ayrıca belediye olarak spora verdikleri önemi ve yaz spor okullarındaki çalışmaları da anlatan Uysal, "Belediyespor Kulübümüzü yapılandırdık. Amatör sporları desteklemek isteyen, kulübe katkı sağlamak isteyen işadamlarını kulübümüze yazdırdık" diye konuştu. 

Açıklamanın ardından Uysal ve basın mensupları toplu fotoğraf çektirdi. 


Antalya Akdeniz


Geri Dön