20 / 04 / 2024

Kıyıkent Evleri ne zaman teslim edilecek?

Kıyıkent Evleri ne zaman teslim edilecek?

Seyhan Belediyesi eski Başkanı Azim Öztürk’ün “ Bir yılda teslimat ” sloganıyla TOKİ tarafından yapımını gerçekleştirilen Kıyıkent Evleri’nin aylardır teslim edilmemesi hak sahiplerini huzursuz ediyor.




Seyhan Belediyesi eski Başkanı Azim Öztürk’ün “Bir yılda teslimat” sloganıyla  TOKİ  tarafından yapımını gerçekleştirilen Kıyıkent Evleri’nin aylardır teslim edilmemesi hak sahiplerini huzursuz ediyor. Vatandaşlar, teslimatın bir an önce yapılmasını istiyor.


AYLARDIR TESLİMAT BEKLİYORLAR


Seyhan’ın Barış ve İsmetpaşa Mahallelerinde, Seyhan Belediyesi’nin TOKİ ile ortaklaşa gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm projesi kapsamında hayata geçirilen Seyhan Kıyıkent evleri, inşaat tamamlanmasına karşın bir türlü hak sahiplerine teslim edilmiyor. Temeli 3 Ekim 2012 tarihinde dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın katılımı ile atılan Seyhan Kıyıkent evlerinin inşaatı aylar önce tamamlandı. Ancak buna karşın teslimatların yapılmaması hak sahibi vatandaşları sıkıntıya soktu.


FİYATLAR YÜKSEK TESLİMAT YOK


Hak sahipleri konutların fiyatlarının çok yüksek olduğunu ancak oturulabilir ve ev sahibi olmak için büyük sıkıntılara gögüs gerdiklerini belirterek, konutlarının teslim edilmemesinin hayal kırıklığını yaşadıklarını söylediler. Varılan anlaşmaya göre birinci etap çalışmalarında  bin 398 konutun teslim edilmesi planlanıyordu. Ancak bu konutlar teslim edilmedi ve bunun nedeniyle ilgili de mahalle sakinlerine herhangi bir açıklama yapılmadı.


“YIKINTILAR UYUŞTURUCU MEKANI OLDU”


Projenin ikinci etabı kapsamında vatandaşların boşalttığı bazı evlerin yarısının yıkıldığı bazılarının ise henüz yıkılmadığı görülürken, boşaltılmış evler uyuşturucu kullanıcılarına ve satıcılarına mekan oldu. Bu nedenle Emniyet görevlileri bölgeye dikkatle takip etmek zorunda kalıyor ve güvenlik önlemlerini artırıyor. Vatandaşlar ise bu durumdan tedirgin. Mahalle sakinleri bir an önce binaların yıkılıp inşaata başlanmasını ve uyuşturucu bağımlılarından mahallenin kurtarılmasını istiyor.


Adana Medya




Geri Dön