20 / 04 / 2024

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürleri Kartepe'de buluştu!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürleri Kartepe'de buluştu!

Her ay bir ilçede gerçekleşen Büyükşehir Belediyesi ve 12 ilçe belediyesinin teknik başkan yardımcıları, imar ve şehircilik, planlama, yapı ve kontrol müdürlerinin katıldığı genel değerlendirme toplantısı, bu ay Sukay Park Tesisleri’nde gerçekleşti.




Her ay bir ilçede gerçekleşen Büyükşehir Belediyesi ve 12 ilçe belediyesinin teknik başkan yardımcıları, imar ve şehircilik, planlama, yapı ve kontrol müdürlerinin katıldığı genel değerlendirme toplantısı, bu ay Kartepe Belediyesi’nin ev sahipliğinde Sukay Park Tesisleri’nde gerçekleşti.


Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in, yardımcısı Bali Holat ile ev sahipliği yaptığı toplantıda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Osman Günler de hazır bulundu.


Kartepe Sukay Park Tesisleri’ndeki toplantıya katılan konuklarına hoş geldiniz diyen Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “İmar konusunda tüm ilçe belediyelerinde bir standart sağlanması gerektiğini düşünüyorum. İnşaat anlamında sürekli gelişen ilçemizde de imar hususunda vatandaşlarca anlaşılmasında sıkıntı duyulan imar konularıyla karşılaşıyoruz. Bu gibi imar konularında yaşanan sıkıntıların kaldırılması için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi normlarına uygun 12 ilçenin de uygulayacağı bir standarta oturtularak sağlanması konusunda fikir birliğine varılmasının işleyiş açısından daha sağlıklı olacağına inanıyorum” dedi.


Toplantıda ilgili müdürler binaların yangından korunması hakkındaki yönetmelik konusunda, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yetkililerince bilgilendirildi. Görüş ve önerilerin aktarıldığı toplantıda imar planlarında bulunan ‘Özel Hüküm Bölgeleri’ konusunda yapılacak değişikler ve uygulamalar da masaya yatırıldı.



Manşet Kocaeli




Geri Dön