20 / 04 / 2024

Konya Numune Hastanesi tekrar ihaleye çıkacak!

Konya Numune Hastanesi tekrar ihaleye çıkacak!

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu yaptığı açıklamada "Yapılacak incelemeler sonucunda inşaatın ne durumda olduğu tespit edilecek. Varyap firmasının işi getirdiği nokta görüldükten sonra tekrar ihaleye çıkılacak" şeklinde konuştu.




AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu konuyla ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada "Yapılacak incelemeler sonucunda inşaatın ne durumda olduğu tespit edilecek. Varyap firmasının işi getirdiği nokta görüldükten sonra tekrar ihaleye çıkılacak" şeklinde konuştu. 

Diğer yandan, Cumhuriyet Halk Partisi Konya Milletvekili Atilla Kart Sağlık Bakanı Mehmet Müczzinoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını talebiyle hastane inşaatı hakkında bir som önergesi verdi. 

Kart, önergesinde Müczzinoğlu'na Varyap firmasıyla var olan sözleşmenin hangi gerekçeyle fesh edildiği sorusuyla birlikte "Fesih sonucunda, kamunun hakları tazmin edilmiş ya da teminat altına alınmış mıdır? Numune Hastanesi inşaatının bilinçli olarak aksatıldığı ve kamuoyu tepkisi geçiştirildikten sonra, bu bölgeye iktidarın kontrolünde ve çıkar örgütlenmesi içinde alış veriş merkezi ve bu yönde imar değişikliği yapılacağı veyahut bu yönde çalışmaların belli bir aşamaya geldiği yönündeki iddialara; iş bu önerge üzerine somut bir açıklama getirebilecek misiniz?" sorularını da yöneltti. 

Kart'ın alışveriş merkezi iddialarını ciddiye almadığını belirten Baloğlu ise hastane inşaatının yeniden ihale edilmesi çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. 


Pusula Konya


Geri Dön