28 / 03 / 2024

Kurtlar Vadisi’nin yapımcısı Pana sunar; Brooklyn Park!

Kurtlar Vadisi’nin yapımcısı Pana sunar; Brooklyn Park!

Kurtlar Vadisi'ndeki logonun Fikirtepe’de ne işi var? Kurtlar Vadisi Irak ve Filistin’den sonra Fikirtepe mi? Polat Alemdar'ı canlandıran Necati Şaşmaz’ın ağabeyi Raci Şaşmaz’ın ortak olduğu Pana Yapı ne yapıyor? CEO Kürşat Ufuk cevaplıyor…



Kurtlar Vadisi’nin yapımcısı Pana sunar; Brooklyn Park!


Kurtlar Vadisi dizisiyle ünlü oldular… Kurtlar Vadisi Gladio, Kurtlar Vadisi Irak ve Kurtlar Vadisi Filistin filmleriyle gişe rekorları kırdılar. Dizi ve filmlerden kazandıklarını ise konuta yatırdılar; dizinin Güllü Erhan’ı Erhan Ufak’ın gayrimenkul alım satım işleri yaptığı Ataşehir’de Polat Alemdar rolüyle ünlenen Necati Şaşmaz’ın 50’den fazla konut aldığı konuşuluyor. Yine Necati Şaşmaz’ın Şişli’deki bir residence projesinden 18 konut aldığı biliniyor… Oyuncu Necati Şaşmaz’ın yapımcı ağabeyi Tayyar Raci Şaşmaz da TV ve sinemadan kazandığı parayı konut sektöründe değerlendirme yoluna gitti. 



Pana Yapı ne zaman, kaç TL sermayeyle kuruldu?


Pana Film’in ortağı ve dizinin yapımcısı Raci Şaşmaz, ortağı Kürşat Coşkun Ufuk ile birlikte 1 Haziran 2011’de Ataşehir’de Pana Yapı Çelik Makine İnşaat Sanayi Anonim Şirketi’ni 1 milyon TL sermaye ile kurdular. 


Pana Film, şimdi de konut sektöründe fenomen yaratmak için kolları sıvadı. Selimoğlu Group'la birlikte Fikirtepe'de 150 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirdikleri Brooklyn Park projesi için Türkiye ve Avrupa'nın dört bir yanından telefonlar almaya başladılar bile...



Pana Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk, Brooklyn Park’ı anlatıyor!



Kurtlar Vadisi’nin yapımcısı Pana sunar; Brooklyn Park!

Pana Yapı Yönetim Kurulu Başkanı ve Pana Holding CEO'su Kürşat Ufuk


Kadıköy Fikirtepe Mahallesi kentsel dönüşüm projesi kapsamında 1 Mart’ta yıkım törenleri gerçekleştirilen Brooklyn Park projesini ve şirketi, Pana Yapı Yönetim Kurulu Başkanı ve Pana Holding CEO'su Kürşat Ufuk’a sorduk, cevap aldık... İşte o röportajımız…


- Pana Film olarak dizi ve sinema sektöründen inşaat sektörüne geçiş nereden aklınıza geldi? 

İnşaat ve gayrimenkul geliştirme boyut olarak çok daha derin bir sektör ve Türkiye'nin önümüzdeki ekonomik gelişmesinde önemli bir rol oynayacağınız düşünüyoruz. 


Biz dizi sektöründe hep sınırlar ötesinde düşündük ve projelerimizi Allah’ın izniyle gerçekleştirebildik, şimdi aynı vizyonu inşaat sektöründe de uygulamayı planlıyoruz. 


İki sektör birbirine aslında çok benzer, hep bir senaryo var, iş tarifi ve zaman sınırı ile taşere ettiğiniz işler var, güvendiğiniz iş ortaklarınız ile projeyi hayata geçiriyorsunuz ve sonunda ortaya çıkan elle tutulan bir eser var. Bu bizim yıllarca yaptığımız ve başarılı olduğumuzu düşündüğümüz bir iş şekli.


- Pana Yapı, Fikirtepe projeniz için mi kuruldu? 

Pana Yapı aslında inşaat sektöründe bundan önce yapı malzemesi tedarikçisi olarak hizmet vermekteydi. Önemli referansları olan bir firma, biz bir adım daha ileri giderek şimdi gayrimenkul geliştiriciliği işine soyunuyoruz. 


Yeni Fikirtepe projesi çok heyecan verici, şehrin tüm dinamiklerinin baştan tanımlanacağı bir proje, çap olarak da bayağı büyük, bu sebeple Fikirtepe'ye şu anda yoğunlaşıyoruz.



- İstanbul'daki diğer kentsel dönüşüm bölgelerine de girmeyi düşünüyor musunuz? 

Yeni Fikirtepe'de şu anda 5 binin üzerinde konut ve iş yeri üretmeyi planlıyoruz, bizim için uzun soluklu bir proje, Pana Yapı'nın markalaşması için bir fırsat olarak görüyoruz. Şu anda diğer projeler için konuşmanın erken olacağını düşünüyorum.



Kurtlar Vadisi’nin yapımcısı Pana sunar; Brooklyn Park!

CEO Kürşat Ufuk: "Yıkımlar biter bitmez hafriyata başlayacağız"



- Selimoğlu Group ile tanışıklık nereden? Proje ortaklığı nasıl doğdu? 

Selimoğlu Grubu 1961 yılından beri Anadolu yakasının en önemli ve güvenilir inşaat firmalarından birisi, şu anda ikinci neslin yönetiminde başarılı projelere imza atıyor.


Anadolu yakasının en önemli projesi ise Yeni Fikirtepe, burada Selimoğlu Grubu'nun önemli bir rol oynaması zaten kaçınılmazdı, bizde bu bölgeye girerken yanımızda birbirimizi tamamlayacağımız bir yol arkadaşı arayışımız vardı, Allah iki grubu da utandırmasın, başarılı bir işbirliği olacağını düşünüyorum.



Kurtlar Vadisi’nin yapımcısı Pana sunar; Brooklyn Park!

Brooklyn Park



- Projenize neden Brooklyn Park adını verdiniz?

Brooklyn ismini yenilikçi, çağdaş ve modern bir anlayışı çağrıştırdığı için projemize koyduk. 


New York, dünyanın finans merkezi olan Manhattan yarımadasını Brooklyn ile bağlandıktan sonra konut sorununu çözmüştür. Brooklyn köprüsü Boğaz köprüsü gibi bir asma köprüdür.


Biz New York'tan daha şanslıyız, yanıbaşımıza Finans Merkezi inşaa ediliyor, Avrasya Oto Geçisi Tüneli tam Fikirtepe'nin önünden başlıyor, tarihi yarımada ile Anadolu yakasının tarihi özlemini gideriyor.


Marmaray, Kadıköy-Kartal Metro hattı, Metrobüs, E5 ve TEM otobanları hep Yeni Fikirtepe'nin yanı başında, burada 120.000 kişinin üzerinde bir nüfus ve 50.000 konut planlanıyor, Yeni Fikirtepe İstanbul'un yenilikçi, çağdaş ve modern yüzü olacaktır.



Kurtlar Vadisi’nin yapımcısı Pana sunar; Brooklyn Park!



- Proje uzun süre "Fikirtepe projesi" olarak anıldı. Brooklyn Park adı, Nisan sonunda yapacağınızı duyurduğunuz lansmana yakın zamanlarda duyuruldu. Bunun sebebi nedir? Brooklyn Park adı konusunda bir çekince mi vardı? 

Tam tersi, aslında son dakikaya kadar adının duyurusunu bekletmeyi düşünüyorduk, biz projeye ilk girdiğimizde bu isme karar vermiştik, Yeni Fikirtepe'nin Brooklyn ile benzerliği bize ilham kaynağı olmuştu.



BROOKLYN PARK’TAN BAŞKA PROJELER DE GELECEK!


-  Brooklyn Park, 5 ada üzerine oturacak proje... 5 ada içinde yapı ruhsatı aldınız mı? 

Brooklyn Park ilk adamızın ismi, diğer adaların ismi için projenin lansmanını beklemek zorundasınız. 


İlk adamızın üç yanı parklarla çevrili, bu sebeple burada markamız Brooklyn Park oldu, inşaat ruhsatlarını peyderpey alıyoruz, hepsini aynı anda almayı planlamıyoruz.



Kurtlar Vadisi’nin yapımcısı Pana sunar; Brooklyn Park!




BROOKLYN PARK NE ZAMAN BAŞLIYOR?


- Brooklyn Park inşaatı ne zaman başlayacak? Ne zaman bitecek? 

Brooklyn Park projesinde 488 adet konutun boşaltma işlemini bitirdik, yıkımlar bitmek üzere, akabinde hafriyata başlamayı planlıyoruz.


- Brooklyn Park ödeme koşulları netleşti mi? 

Yeni Fikirtepe'de bugün kim ev alırsa bugün karlı çıkacağına eminim, bu projeden ev almaya ödeme gücü yeten herkesin almasını tavsiye ederiz, şu anda özel bir ödeme koşulu düşünmedik, talep çevremizden çok yoğun, inşallah kimseye mahcup olmayız, tüm ev almak isteyenleri ev sahibi yapabiliriz.



Kurtlar Vadisi’nin yapımcısı Pana sunar; Brooklyn Park!



PANA YAPI FİKİRTEPE PROJESİNE TALEP YOĞUN!



- Brooklyn Park'ta Kurtlar Vadisi'nden kimlerin evi olacak? Yapım ekibinden ve oyunculardan?.. Yani Brooklyn Park'tan ev alanlar, diziden hangi ünlülerle komşu olacaklar?

Dediğim gibi biz hiç kimseye mahcup olmayalım, talebe cevap verelim istiyoruz. Bizim çevremizden olsun, başkası olsun, kapımız herkese açık, gelip Yeni Fikirtepe'de Brooklyn Park'ta ev sahibi olabilirler.



- Kurtlar Vadisi dizisinden hangi oyuncu kaç daire alacak? Lansman öncesinde bir konuşma geçti mi aranızda? 

İlk gelen, ilk alır, lansman yapıldığı zaman ortaya çıkacaktır.



- TV dünyasından kimler projeden ev almak için sizleri aradı? Sizin dizi dışında kimler ev alacak? 

Bizim projemize şu anda talep sadece belirli bir sektör veya Türkiye ile sınırlı değil, dünyanın her yerinden talepler geliyor, arıyorlar, ev istiyorlar, şunu söyleyebilirim, İstanbul, New York'u talep olarak geçecek, bunun sonucunda çıkacak olan yatırım fırsatını dünyanın her yerinden görüyorlar ve bu sebeple yönleniyorlar.



- Sorularımız şimdilik bu kadar, sizin eklemek istediniz şeyler var mı?

Çok teşekkür ederim, Yeni Fikirtepe ülkemize hayırlı olsun.



Kurtlar Vadisi’nin yapımcısı Pana sunar; Brooklyn Park!



PROJE KÜNYESİ


Konum : Fikirtepe / İstanbul

Arsa Alanı : 14500 metrekare

Konut Sayısı : 732

Proje Süresi : 24 Ay (2017 Teslim)

Mesafe: 700 m - 5 dk Ünalan Metro Durağı

650 m - 5 dk Metrobüs

4.3 km - 15 dk Kadıköy Rıhtım


Brooklyn Park projesinde bloklar toplam 23 katlı. 1+1'den 4+1'e, toplam 940 daire. 55 metrekareden 255 metrekareye kadar daire seçenekleri sunuyor. Brooklyn Park’ta açık ve kapalı yüzme havuzu, yürüyüş parkuru, spor salonları, kafe ve toplantı odası, çocuk kulübü ve daha fazlası var...


Betonarme yapı, en yeni teknolojilerle depreme dayanıklı olarak tasarlandı. Basınçlandırılmış yangın merpeninden, duman egzosuna kadar hiçbir detay atlanmadı. İtfaiye asansöründen, yangın algılama ve sprinkler söndürme sistemine kadar her şey düşünüldü. Her kata özel bahçeler, benzersiz çevre düzenlemesi ile dikkat çekiyor…



BROOKLYN PARK PROJESİNDE FİYATLAR!


Brooklyn Park projesini Pana Yapı ile hayata geçiren Selimoğlu Group Yönetim Kurulu Üyesi  Hızır Selimoğlu, lansman sürecinde geçerli olmak üzere Fikirtepe projesinde metrekare fiyatlarını  geçen ay Emlakkulisi.com’a şöyle açıklamıştı;


“Konutta metrekare fiyatı 6.000 TL ile 6.500 TL arasında olacak. Ticari projede; büro katları metrekare fiyatı 4.000 Dolar ile 4.700 Dolar; dükkanlar ise metrekare fiyatı 10.000 Dolar ile 12.000 Dolar arasında satışa çıkacak."


Hızır Selimoğlu’nun açıklamalarının yer aldığı haberimiz için tıklayın!


Pana Yapı imzalı projeler!


Pana Yapı, Fikirtepe projesinden önce Ataşehir'de Pana Yapı ofis projesini ve Wood Cafe Restaurant, Bolu Gerede Organize Sanayi Bölgesi'nde Nova Wood fabrika binası ve İzmir'de Aysan Fabrika Binası projelerini hayata geçirdi. 



Kurtlar Vadisi’nin yapımcısı Pana sunar; Brooklyn Park!


Brooklyn Park Satış Ofisi! 


Tel: 444 80 11

Adres: Mandıra Caddesi No: 212 Fikirtepe / Kadıköy




Pana Yapı iletişim!


Adres : Ataturk Mahallesi Bilgi Sokak No:18 Ataşehir / İSTANBUL

Telefon : 0 216 565 93 93-94

E-Posta : [email protected]

Web: www.panayapi.com


Geri Dön