18 / 04 / 2024

Kutanoğlu İnşaat yönünü Balkanlar'a çevirdi!

Kutanoğlu İnşaat yönünü Balkanlar'a çevirdi!

Ortadoğu'da önemli projelere imza atan Kutanoğlu İnşaat, yönünü Balkanlar'a çevirdi. SUDAN ve Yemen'de bulunan taahhüt işlerini tamamlayan Kutanoğlu İnşaat, yatırımlarını Balkan ülkelerine yönlendirdi. Şİkret Makedonua'da 2 HES projesi kazandı.



Kutanoğlu İnşaat Genel Müdürü Kutlu Kosif, Makedonya'da iki hidroelektrik santral ihalesi ile 23 yıllık su kullanım hakkını aldıklarını anlattı. 


Kosif, Makedonya'daki yatırımlarının devam edeceğini dile getirdi. Şirketin son dönem faaliyetlerine ilişkin DÜNYA'ya açıklamalarda bulunan Kosif, şirketin. 1994 yılında inşaat sektöründe orta ve büyük ölçekli projelerin geliştirilmesinin yanı sıra, yeni inşaat teknolojilerinin ülkeye kazandırılması ve teknolojideki son yeniliklerin takip edilerek sektörün çağdaş bir düzeye ulaşmasına katkı sunmak amacıyla  Ankara  ve Rize'de kurulduğunu söyledi. Firmanın, kuruluşundan itibaren Türkiye'nin her bölgesinde birçok yenilikçi projeye imza attığını ifade eden Kosif, 2014 yılında, beklenen iş programlarını ve cirolarını gerçekleştirerek hedeflerine ulaştıklarını belirtti. Kosif, "Yurtdışında; Sudan ve Yemen'de bulunan taahhüt işlerini tamamlayarak, yatırımlarımızı Balkan ülkelerine yönlendirdik" dedi. 


Ortadoğu'da iş geliştirme devam edecek Son dönemde yurtdışında gerçekleştirdiği projeleri aktaran Kutanoğlu İnşaat Genel Müdürü Kosif, "Makedonya hükümetince ihaleye çıkarılan yap-işlet-devret modelli 80 adet hidroelektrik santral projesinden, yatırımını fizibil olarak tespit ettiğimiz Zlidobradol HES-Ohrid ve Smilyaııska HESRadovis projelerine başvuru yapılmış ve her iki hidroelektrik santral ihalesi ile 23 yıllık su kullanım hakkı şirketimiz uhdesinde kalmıştır. Makedonya'daki yatırımlarımız bunlarla sınırlı kalmayacaktır. Sııdan ve Yemen'de bulunan ofislerimiz ile Ortadoğu'da iş geliştirme çalışmalarımız devam etmektedir" diye konuştu. Ar-Ge çalışmaları hakkında da bilgi veren Kosif, Ankara Gölhaşı'nda bulunan yirmi dönümlük arazilerinde, yeşil-akıllı-konsept (pasif bina) dublex villaları içeren bir site projesi için Ar-Ge çalışmalarının sürdüklerini dile getirdi. 


"İnşaat sektörü, büyümede itici güç olmaya devam edecek" İnşaat sektörünün, Türkiye'nin büyümesinde itici güç olma potansiyelini sürdüreceğini vurgulayan Genel Müdür Kutlu Kosif, "Müteahhitlik sektörü ülkemiz için önemli bir ihracat kalemidir. 


Dünya inşaat sektörünün olumlu eğilimleri Türk müteahhitlerinin ülkemize önümüzdeki dönemde gelişmekte olan ülkelerden daha çok döviz getirebileceğini göstermektedir" dedi. 


"İhale kanununda iyileştirmeler yapılmalı" Sektörün sorunlarına da değinen Kosif, şirket olarak devlet ihalelerine, taahhüt firması Ahkııt İnş. Tic. A.Ş. ile katıldıklarını kaydederek, Türkiye'deki taahhüt sektöründeki sorunların 4734 Sayılı Devlet İhale Kanunu'nun işleyişi ile yakından ilişkili olduğunu bildirdi. 


Kosif; sözlerine şöyle devam etti; "Düşük fiyatla alınan işte, yüklenici piyasaya borç bırakmakta, sigorta-işçilik giderlerini ödemekte zorlanmakta, işin kalitesinden, iş güvenliğinden ve çevre sağlığından ödün vermekte, yüklenici ile idareler arasında sorunlar çıkmaktadır. 


Zarar eden bir işi, zarar eden başka bir işle finanse ederek ticari ömrünü uzatmaya çalışan firmalar borçlarını öteleyerek daha da büyütmekte ve en sonunda ifl as ederek kendilerini ve devlete yaptıkları işi heba etmektedir. 

Bu durumdaki firmalarla aynı ihaleye girerek rekabet etmemiz mümkün değildir. Bu kapsamda, ilgili ihale kanununda; özellikle sınır değer katsayısında, iyileştirmeler yaparak sorun halledilebilir." 


Ticari Hayat 


Geri Dön