19 / 04 / 2024

Lamp 83 ATÜ Ankara Duty Free mağazasını aydınlattı!

Lamp 83 ATÜ Ankara Duty Free mağazasını aydınlattı!

LAMP 83, Ankara Esenboğa Havalimanı Geliş Terminali’nde yer alan ATÜ Duty Free mağazasını aydınlattı. Mimar Tuna Hakan Ersavaş ile birlikte çalışılan projede 600’ün üzerinde LAMP 83 aydınlatma aygıtı kullanıldı.



Aydınlatma aygıtları üretiminin önde gelen Türk firması LAMP 83, son projelerinden birinde  Ankara  Esenboğa Havalimanı Geliş Terminali’nde yer alan ATÜ Duty Free mağazasını aydınlattı. Mimar Tuna Hakan Ersavaş ile birlikte çalışılan projede 600’ün üzerinde LAMP 83 aydınlatma aygıtı kullanıldı. 


Lamp 83’ün uzun ömürlü, yüksek verimli ve önemli ölçüde enerji tasarrufu avantajı sağlayan ürün yelpazesi, bu prestijli proje için tercih sebebi oldu. 24 saat boyunca açık olan mağazada, düşük enerji tüketimiyle kuvvetli bir ışık elde edilmesi büyük önem taşıyordu. Yurt dışından Ankara’ya gelen ziyaretçilerin karşısına çıkan ilk mağaza olan ATÜ’de, ihtiyaç duyulan gerekli aydınlık seviyesinin yakalanması için, Lamp 83’ün yüksek verime sahip LED ürünleri Silverspot, SoloLED, WayLED ve şerit LED ile T5 floresan lambalı Ark Sarkıt ürünleri kullanıldı.


Mağazanın aydınlatması, mimar Tuna Hakan Ersavaş tarafından yaratılan konsepte uygun olarak yapılırken; aydınlatma aygıtları tavan yapısı ile uyum sağlayacak şekilde yerleştirildi. Mağazanın terminale bakan cephesinin aydınlatılmasında, sıradışı mimari dokuya vurgu yapılması için, özel bir projelendirme yapıldı ve SoloLED ürünleri ile istenen etki yaratıldı. Ayrıca mağazadaki ürünlerin aydınlatılmasında Silverspot; koridor aydınlatması ile kasaların üzerinde Ark Sarkıt ve giriş bölümünde WayLED tercih edildi. Projede toplamda 600’ün üzerinde aydınlatma aygıtı, 40 metre şerit LED ve yaklaşık 250 metrelik elektroray kullanıldı.



Geri Dön