24 / 04 / 2024

Lüks konutlardaki artış mermere talebi patlattı!

 Lüks konutlardaki artış mermere talebi patlattı!

Yabancılara lüks konut satışının gündemde olması, inşaat firmalarını mermer kullanmaya yönlendirdi. Talep artınca sektör de yeni yatırımlara başladı



Türk mermerini tercih eden yabancı konut alıcıları, sektörü hareketlendirdi. Konutlarda mermer kullanımını prestij arttıran bir değer olarak gören yabancılara, ev satma hazırlığında olan inşaat sektörü, eskiye oranla daha fazla mermer kullanmaya başladı. Dünyanın en büyük mermer ocaklarına ve entegre tesislerinden birine sahip olan Temmer Mermer, iç piyasada giderek artan mermer talebine daha geniş bir ürün çeşitliliğiyle cevap verebilmek için yeni ocak yatırımlarına hazırlanıyor. Afyon, Eskişehir,Bilecik, Denizli ve Antalya olmak üzere 5 büyük ocağa sahip olan Temmer Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Çetinkaya, önümüzdeki yıl içinde 1-2 yeni ocak yatırımları olacağını açıkladı. Toplam 2-3 milyon dolarlık bir yatırımla bu yıl sonuna kadar açacakları 2 yeni ocakla, 7 mermer ocağına sahip olacaklarını belirten Çetinkaya, 2012 ciro hedeflerinin 50 milyon TL olduğunu söylüyor. Cirolarının % 80’lik paylarının ihracat olduğunu vurgulayan Çetinkaya, iç piyasada yaşanmaya başlayan hareketliliğin kendilerini çok memnun ettiğini kaydediyor. Yurt dışında konutun değerini arttıran bir öğe olarak görülen mermer, İngiltere’den Rusya’ya bir çok ülke vatandaşının konut alırken aradığı kriterler arasında yer alıyor. Buna örnek olarak İngiltere’de verilen kiralik veya satılık konut ilanlarında ‘mermer kullanılmıştır’ ifadesine sık sık rastlandığını belirten Çetinkaya, artık Türkiye’de de mermerin hakettiği yeri bulduğunu ifade ediyor. Mermerin sadece mutfak, banyo, antre, dış cephe kaplamaları ve zemin gibi yerlerde değil, gelişen yeni teknolojiyle birlikte merpen basamakları, sütun ve kolon kaplamaları hatta duvar ve tavan süslemelerinde bile kullanılabildiğini de sözlerine ekledi. 


40 ÜLKEYE İHRACAT 

Temmer Mermer, dünyada 40 ülkeye ihracat yapıyor. Şirket yetkilileri, özellikle 5 yıldızlı otel binalarının artması, penthouse, rezidans gibi lüks konut projelerinin artması ve yeni projelerde yabancı uyruklu mimarların olmasının mermer kullanımının artmasında etkili olduğunu söylüyor.

Türkiye Gazetesi



Geri Dön