28 / 03 / 2024

Mamak'ta yıllardır beklenen imar sorunları çözüme kavuştu!

Mamak'ta yıllardır beklenen imar sorunları çözüme kavuştu!

Mamak Belediyesi, ilçe sınırlarındaki gerekli imar değişikliklerini yaparak vatandaşların mağduriyetini gideriyor. 80 bin metre karelik bir alanı kapsayan imar değişikliğiyle bölgede modern yapılaşmanın da önü açılmış oldu.



Harman Mahallesi'nde yapılan imar değişikliğiyle emsal 1.60'tan 1.80 yükseltildi. Bu değişiklik bölgeye yatırım yapmak isteyen müteahhitlerin de önünü açıyor. 


İmar planı içerisinde yeşil alanların, parkların, dini tesisler, sosyal kültürel tesislerin ve yaşam alanlarının bulunduğunu dile getiren Akgül daha sonra 20 vatandaşa da tapusunu verdi. Akgül tapularını doğrudan tapu kadastrodan alacak hak sahipleri yapılan anlaşma gereği hiçbir ücret ödemeden tapularını teslim alacağını söyledi. Tapu dağıtım törenine Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgiil'ün yanı sıra başkan yardımcıları ve meclis üyeleri de katıldı. 


Selahattin Elmas (49): "Tam otuz yıldır bu sorunun çözülmesini bekliyordum. Çok mutluyum. Başkanımız göreve geldikten sonra bu sorunun çözüleceğinden zaten emindim. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum" Arif Harmankaşı (65) "Başkanımızdan Allah razı olsun. Ben otuz yıldan daha fazla oldu ki bu sorunun çözülmesini bekliyorum. Biz bu mahallenin her türlü sıkıntısını yaşadık. İnşallah bundan sonra çok daha iyi şartlarda yaşayacağız" 


Geçtiğimiz yıl Hürel Mahallesi'nde gerçekleştirdiği imar değişikliğiyle 586 vatandaşa tapusunu teslim eden Mamak Belediyesi bu yıl da Harman Mahallesi'nde imar değişikliğine giderek 500 vatandaşa tapusunu teslim etti. 


Mamak Muhtarlar Derneği'nde gerçekleşen tapu dağıtım töreninde konuşan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül: "1,5 yıldır plan çalışması devam ediyordu. 


Tapuları dağıtmaya başlıyoruz. Önümüzdeki günlerde yapılaşma başlıyor. Klasik parselden ada bazlı parsele dönüşen imar planıyla birlikte vatandaşlarımız ada bazlı imarın avantajlarını yaşayacak. Emsal artışlarla müteahhitlerin tercih edeceği blok ve site tarzı yapılaşmanın önünü açıyoruz" dedi. Mamak" ın her tarafını Başkent'e yakışır hale getirmeyi hedeflediklerini dile getiren Akgül: "Mamak'ta yakaladığımız değişim rüzgarını arlık fırtınaya çevireceğiz" dedi.


Ankara Başkent 


Geri Dön