29 / 03 / 2024

Manisa Emekliler Otoparkı'nın açılışı yakında yapılacak!

Manisa Emekliler Otoparkı'nın açılışı yakında yapılacak!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Emekliler Parkı’nın olduğu bölgede inşa ettiği 400 araçlık Emekliler Otoparkı’nda sona gelindi. Yapımı büyük ölçüde tamamlanan otoparkın açılışının kısa sürede yapılması planlanıyor.



Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Emekliler Parkı’nın olduğu bölgede inşa ettiği 400 araçlık Emekliler Otoparkı’nda sona gelindi. Otoparkın modern şartlarda hizmet vereceğini ifade eden BESOT Genel Müdürü Soner Adalıer, otoparkın özelliklerinden bahsetti.  Adalıer, otopark abone kayıtlarının 4 Ağustos Pazartesi günü başlayacağını ve 8 Ağustos Cuma günü mesai bitimine kadar devam edeceğini söyledi.


Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kentte ki otopark sorununu büyük ölçüde azaltacak olan Emekliler Parkı otopark projesinde sona gelindi. Otoparkın açılışının kısa sürede yapılması planlanırken, BESOT Genel Müdürü Soner Adalıer, otoparkın özellikleri hakkında bilgi verdi. Araç kapasitesi 400 olan otoparkta gaz sensörü, yangın sensörü gibi ayrıntıların düşünüldüğünü ifade eden Adalıer, “Otoparkımızda doluluk oranını gösteren dijital göstergeler ve kolonlarda olası küçük çaplı kazaların önüne geçmek amacıyla darbe emiciler olacak. Ayrıca güvenlik kameraları tarafından sürekli izlenecek olan otoparkımız, 24 saat hizmet verecek” dedi. Cumhuriyet Meydanı’nda aboneliği olan ancak Emekliler Parkı altında ki otoparka geçmek isteyen abonelere de kolaylık sağlayacaklarını ifade eden Adalıer, dilekçe veren abonelerin yeni otoparka geçebileceğini söyledi.


Araçlar Sigortalı Olacak


Araçların otoparka girdiği andan itibaren doğal afetlere karşı sigorta kapsamına alınacağının da altını çizen Adalıer, “Deprem, yangın, sel gibi doğal afetlere karşı araçlar sigorta altına alınırken, şirketimiz araçlarda meydana gelen herhangi bir hırsızlık olayına karşı sorumluluk almayacak. Bunu da abonelik işlemlerinde sürücülerimize belirteceğiz” diye konuştu.


Otopark Sıkıntısını Çözecek


Yapımı büyük ölçüde tamamlanan otoparkın yakın zamanda açılmasıyla birlikte, kent merkezinde ki otopark sıkıntısının bir nebzede olsa çözüleceğine dikkat çeken Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Projenin kent merkezinde ki sıkışıklığı azaltacağını düşünüyoruz. Subay lojmanlarını olduğu bölgede yapacağımız otopark ile birlikte merkezde otopark sorunu büyük ölçüde çözülmüş olacak” dedi.


Otoparkın Üzerine Peyzaj Düzenlemesi Yapılacak


Otoparkın tamamlandığını ve üst kısmının peyzaj düzenlemelerine de hemen başlanacağını dile getiren Başkan Ergün, “Otoparkın üzerine yapacağımız peyzaj düzenlemesi ile birlikte, halkımıza yeni bir sosyal alan kazandırmış olacağız. Yeşil alanları, ışıklandırmaları ve süs havuzlarıyla kentimize yakışan bir alan olacak” şeklinde konuştu. 

Manisa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön