29 / 03 / 2024

Mastaş, 'Vigo' markası ile yurtdışını hedefliyor!

Mastaş, 'Vigo' markası ile yurtdışını hedefliyor!

Radyatörde yıllık 1 milyon metre, elektrikli ürünlerde ise 100 bin adet üretim kapasitesine sahip olan Mastaş, Vigo markası ile yurtdışına odaklandı. Firma, bu doğrultuda son olarak Rusya Federasyonu ve Almanya'yı hedef pazarları içine kattı...



Radyatörde yıllık 1 milyon metre, elektrikli ürünlerde ise 100 bin adet üretim kapasitesine sahip olan Mastaş, Vigo markası ile yurtdışına odaklandı. Firma, bu doğrultuda son olarak Rusya Federasyonu ve Almanya'yı hedef pazarları içine kattı. 2010 yılında 'Vigo' markası bünyesinde elektrikli konvektör ve havlu ısıtıcüarı ürün portföylerine dahü ettiklerini kaydeden Mastaş Genel Koordinatörü Aytül Yılmaz, bu ürünlerde güvenlik, konfor ve enerji verimlüiğini ön planda tuttuklarını bildirdi. 


Özellikle konutların tüm bölümlerinde kullanılabilen dik panellerde iddialı olduklarını söyleyen Aytül Yümaz, "Dekoratif radyatörler aynı zamanda yüksek ısıtna gücüne sahip. Diğer yandan panel radyatörde ürün gamını genişletiyoruz. Yeni modelimiz Korus'u seçkin seramik satış noktalarında tüketicilerin beğenisine sunduk" dedi. Dekoratif radyatörlerde henüz işin başında olmalarına karşın yeni ürün modelleri üzerinde çalışma yürüttüklerine değinen Yümaz, yakın zamanda bu konuda iylbir ivme yakaladıklarını aktardı. Türkiye'nin önde gelen inşaat şirketlerinin yurtdışında kurduğu şantiyelerde, prefabrik konutlarda ve çok katlı yapüarda, Mastaş'ın ürettiği ısıtıcıların kullanıldığını ifade eden Yümaz, "Özellikle elektrikli ısıtıcüarda Türkmenistan, Azerbaycan, Kazakistan, Bosna-Hersek, Yunanistan, Afganistan, Tacikistan, Cezayir, İran, Özbekistan gibi ülkelerde büinen bir Türk markası haline geldik. Geçen aylarda Almanya'ya gerçekleştirdiğimiz ihracatla elektrikli ısıtıcüarda dört yü içinde ihracat yaptığımız ülke sayısını ll'e çıkardık. Aynı başarıyı Rusya için de yakalamayı hedefliyoruz" diye konuştu. 

Yeni modellerin üretimine hazırlanıyor Firma olarak Ar-Ge'ye büyük önem verdiklerine değinen Aytül Yümaz, Ar- Ge süreçleri tamamlanan elektrikli fanlı konvektör ısıtıcının yanı sıra, iki farklı güçte daha konvektör modelinin üretimine başlamayı hedefleı diklerini üetti. Yümaz, radyatörler ve elektrikli ısıtıcüar konusunda hedeflerinin uzun süreli, güvenli kullanım ve konforlu ürün olduğunu büdirdi. Yümaz, Ar-Ge süreçleri tamamlanan iddialı ürünlerin yurtiçi tanıtımlarının da firma öncelikleri arasında olduğundan bahsetti. 


Yıllık 1 milyon metre radyatör üretim kapasitesine sahip Mastaş'm 1976 yüında Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulduğunu ve bugün Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'nde toplam 13 bin metrekare kapalı alana sahip iki tesiste faaliyet gösterdiğini anlatan Aytül Yümaz, şöyle devam etti: "Mastaş, çeşitli tipte ürettiği panel radyatör, sulu ve elektrikli tipte üretüen havlu radyatör, elektrikli konvektör ısıtıcüar, elektrikli ayak ısıtıcüarı, plakalı ısı eşanjörleri ve vanadan oluşan ürün portföyünü yurtiçine ve yurtdışına sunuyor. Firmamız, 2010 yümda 'Vigo' markası üe elektrikli konvektör ve havlu ısıtıcüarı ürün portföyüne dahü etti. Bursa'da ilk düimli çelik radyatör ve panel radyatör imalatının yanı sıra, Türkiye'de ilk elektrikli konvektör ısıtıcı ve plakalı ısı eşanjör üretimini gerçekleştiren Mastaş, bugün gelinen noktada radyatör üretiminde yıllık 1 müyon metre, elektrikli ürünlerde ise 100 bin adet kapasiteye sahip."



Dünya Sektörel Ek 


Geri Dön