17 / 04 / 2024

Mavi Kale, Japon uzmanlara ısı yalıtımını öğretiyor!

Mavi Kale, Japon uzmanlara ısı yalıtımını öğretiyor!

Japon EIPC, dış cephe ısı yalıtımı geliştirme konseyi üyeleri, akademisyenler, mimar ve inşaat mühendislerinden oluşan bir grup uzman Türkiyedeki ısı yalıtım uygulamalarını öğrenmek için sektörün lideri BlueSafe Mavi Kaleyi tercih etti



Geçtiğimiz hafta Japonyadan gelen bir grup uzman, Türkiyedeki ısı yalıtım çalışmalarını görmek üzere BlueSafe Mavi Kale Styrofoam Grubu ısı yalıtım levhalarının üretildiği Gebze Dilovasındaki Dow fabrikasını ziyaret etti.
Ülkelerinde gelişmekte olan ısı yalıtım pazarı için dünyanın önde gelen firmalarını ziyaret eden ekip Türkiyede sadece BlueSafe Mavi Kale markasını tercih etti.

Japonya EIPC, dış cephe ısı yalıtımı geliştirme konseyi üyeleri, akademisyenler, mimar ve inşaat mühendisleri, Mavi Kalenin yıllar süren kalitesini anlamak ve uygulama hakkında bilgi almak için tesisleri gezdi. Yapılan uygulamaların kendi geleneksel uygulamalarından farklı olduğunu belirten uzmanlar eğitimi ilgiyle izledi.

Yalıtımın özellikle yapılarda depreme karşı dayanıklılığı arttırdığı biliniyor. Bu özelliğiyle de dünyanın en büyük depremlerini yaşayan ülkesi Japonya için ısı yalıtımı ayrı bir önem taşıyor.  
Isı yalıtım sistemleri sağladığı tasarruf, sağlık, güvenlik ve konfor gibi nitelikler nedeniyle tüm dünyanın ihtiyacı olan bir sistem olma özelliği ile ön plana çıkıyor.

 JAPONYADA ISI YALITIMI

Japonyada yapı stoğunu ülkemize göre farklık gösterdiği için dış cephe ısı yalıtım sistemleri yeni yeni uygulama alanı buluyor.Yaklaşık 1.000.000 m2 mantolama pazarına sahip olan ülkede  enerji yönetmeliğinin de kısa zaman önce revize edilmesi ısı yalıtım uygulamalarını  önemli kılıyor.
Japonyanın ada ülkesi olması nedeniyle hava şartları da oldukça nemli ve soğuk bir seyir izliyor. Bu nedenle özellikle mimarinin hızla gelişmekte olduğu Japonya, ısı yalıtım için gelişebilecek bir pazar niteliği taşıyor.
www.mavikale.com
Ayrıntılı Bilgi:
Burcu Nur Çitoğlu
Guide İletişim
0212 327 84 86
0533 543 79 31
www.guideiletisim.com 


Geri Dön