28 / 03 / 2024

Mehmet Ergün Turan: Dar gelirliler için konut projelerine ağırlık vereceğiz!

Mehmet Ergün Turan: Dar gelirliler için konut projelerine ağırlık vereceğiz!

Toki Başkanı Mehmet Ergün Turan, Niğde ve Nevşehir'de yapımı süren kentsel dönüşüm projelerini yerinde inceledi. Turan, kentsel dönüşüm ve alt gelir gruplarına yönelik konut çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.



TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, idarenin yürüttüğü kentsel dönüşüm projelerini yerinde takip ediyor. Geçen hafta Kırıkkale ve Kırşehir'deki projeleri yerinde inceleyen Turan, önceki günü de Niğde ve Nevşehir'deki proje alanlarında inceleme yaparak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Turan, "Kentlerin dokusunu bozmadan yöresel mimaride konutlar inşa etmek amacıyla birimlerimizi daha güçlü hale getiriyoruz. Önümüzdeki dönemde kentsel dönüşüm ve alt gelir gruplarına yönelik konut çalışmalarına ağırlık vereceğiz" diye konuştu. Turan, incelemeler sırasında yaptığı konuşmada, "Niğde'de önemli projelerimiz bulunuyor. Bu projeleri geliştirmek ve incelemelerde bulunmak amacıyla Niğde'deyiz" dedi. Turan, ardından Nevşehir'e geçti. 


754 KONUTLUK DÖNÜŞÜM


Nevşehir Belediyesi ve  TOKİ  işbirliğinde Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde gerçekleştirilen, Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen 754 konutun bulunduğu alanda incelemeler yapıldı. Turan, daha sonra Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde yapımı tamamlanma noktasına getirilen 419 konutun yer aldığı inşaat alanında incelemeleri sürdürdü. 


Akşam 


Geri Dön