25 / 04 / 2024

Mehmet Kocadon: Bodrum'da inşaat faaliyetlerini geçici bir süre durdurduk!

Mehmet Kocadon: Bodrum'da inşaat faaliyetlerini geçici bir süre durdurduk!

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "Tüm beldelerdeki imar planlarımızı toplayıp, mevzuata uygun olarak alınmış ve devam eden inşaatlar hariç, tüm faaliyetleri geçici bir süre durdurduk" dedi...




Bodrum'da , mevzuata uygun devam eden inşaatlar haricinde, imara ilişkin diğer bütün faaliyetlerin geçici bir süre durdurulduğu açıklandı. Muğla'nın geçen 30 Mart seçimleri ile büyükşehir olmasının ardından Bodrum Yarımadasındaki belde belediyeler kapanarak mahalleye dönüştürüldü. Daha önce Bodrum merkez ve 10 belde belediyesi bulunan yarımada da seçimlerle birlikte tek belediye olarak Bodrum Belediyesi hizmet vermeye başladı. Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "Seçimlerin ardından şu anda mahalle olan beldelerimizde teslim alma işlemini tamamladık ve hızlı bir şekilde Bodrum'u yaz sezonuna hazırlamaya başladık. İmar çalışmalarımızı da hızlı bir şekilde devam ettiriyoruz. 


15 GÜN DE OLABİLİR!

Bodrum Belediyesi olarak artık bulanık suda balık avlama gibi bir niyetiniz yok. Onun için suların durulması lazım. 

O nedenle de belediyedeki imar planlarımızı toplayıp düzgün bir hale getirebilmemiz için, mevzuata uygun olarak ruhsat alınmış devam eden inşaatlar ve onların alacağı iskanların haricinde diğer bütün faaliyetleri geçici bir süre durdurduk" dedi. Başkan Kocadon, inşaatların ne kadar süreyle durdurulduğu konusuna ise, "Bu süreç 15 gün de olabilir, ilçedeki 15 Mayıs'ta başlayacak inşaat yasağının sonuna kadar da. İnşaat yasağının sonuna gelmeden en kısa zamanda İmar Müdürlüğü'nü devreye sokarak yatırımcımızın, evini yapacak arkadaşımızın yanında olacağız. Bu süreye ihtiyacımız var" diye konuştu. 


Güneş


Geri Dön