20 / 04 / 2024

Mehmet Veysi İpek: Güneydoğulu gazetecilerin konut sorunu çözülecek!

Mehmet Veysi İpek: Güneydoğulu gazetecilerin konut sorunu çözülecek!

Güneydoğulu gazetecilerin konut sorunu çözülecek. Mardin Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Veysi İpek, gazetecilerin konut ihtiyaçlarının giderilmesi için TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ile görüştü.





 Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Veysi İpek, gazetecilerin konut ihtiyaçlarının giderilmesi için  TOKİ  Başkanı Mehmet Ergün Turan ile görüştü. 



Mardin Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Veysi İpek, gazetecilerin konut ihtiyaçlarının giderilmesi için TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ile görüştü. Toplu Konut İdaresi Başkanlığında yapılan görüşmede TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat ile GGC Yönetim Kurulu Üyesi Mücahit Ceylan'da hazır bulundu. Bölgede zor şartlar altında görev yapan gazetecilerin konut sorununu TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan'a aktaran GGC Başkanı Mehmet Veysi İpek, TOKİ'nin yapılan yazışmalara olumlu yanıt verdiğini belirtti. 

İpek, TOKİ Başkanlığından mühendislerden oluşan bir heyetin Nisan 2014'de Diyarbakır'a geldiğini, basın sitesi için yer belirleme çalışması yaptığını anımsattı. 

İpek, Diyarbakır'da yapılacak projeye Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nin de dahil edilmesi yönündeki talebini yineledi. Diyarbakır'ı önümüzdeki günlerde ziyaret edeceğini söyleyen TOKİ Başkanı Mehmet Ergün, gazetecilerin konut talebini değerlendireceklerini söyledi. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Türkiye'de ve özellikle de Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yeni bir toplu konut hamlesini gerçekleştireceklerini ve konut ihtiyacı olan herkesi konut sahibi yapmayı hedeflediklerini söyledi. Yapılacak konutların mimari yapılarına da değinen TOKİ Başkanı Turan, "Örneğin Diyarbakır'da yapılacak konutları Diyarbakır'ın mimari yapısına uygun olarak projelendirip inşa edeceğiz. Gazetecilerin o bölgede zor şartlarda görev yaptığını biliyorum. Bende Mardin'de doğdum ve ilköğretimi orada okudum. Talebinizi değerlendirmeye alacağız. Konut sahibi olmak isteyen tüm vatandaşları da konut sahibi yapacak yeni bir çalışma yürütüyoruz " dedi. Bölgede görev yapan gazetecilerin konut sahibi olabilmesi için GGC Yönetim Kurulu'nun 6 ay önce başlattığı girişime Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'da destek vermişti. Güneydoğu gazeteciler cemiyeti başkanı Mehmet Veysi İpek bu girişimi cemiyete bağlı olan üyeler ve gazeteciler büyük sevinçle karşılandı.gazetecilerin ev sahibi olmaları yıllardır hayal ettiği bu sevinci mutlulukla karşılandılar 



Hürses




Geri Dön