23 / 04 / 2024

Mera alanları imara açılıyor!

Mera alanları imara açılıyor!

Torba Yasa'nın Meclis'teki görüşmeleri devam ediyor. Torba Yasa ile Mera Kanunu'na eklenen bir bent ile mera alanları imara açılıyor. MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, bu madde ile mera alanlarının kanunla imara, yapılaşmaya açıldığını söyledi...



Torba Yasa'nın Meclis'teki görüşmeleri devam ediyor. Torba Yasa ile Mera Kanunu'na eklenen bir bent ile mera alanları imara açılıyor. Mera alanlarıyla ilgili yapılan düzenlemenin rant odaklı olduğunu söyleyen MHP  Adana  Milletvekili Seyfettin Yılmaz, bu madde ile mera alanlarının kanunla imara, yapılaşmaya açıldığını söyledi. 


Torba Kanun'un 115. maddesi ile istenilen mera alanının kentsel dönüşüm ve gelişim alanı olarak ilan edilerek imara açılmasına imkan tanındığını vurgulayan Milletvekili Yılmaz, "Bu tür maddeler birtakım özel istek ve taleplere göre geldi Torba Kanunu'na. Mesela Torba Kanunu'nun 95. maddesinde Milli Parklar, tabiat alanlarıyla ilgili bir madde getirdiler. Orada da özellikle İstanbul'daki park, ormanları belli bir şarta vermişler, orada bungalov tipi evlerin, zaten projeleri falan yapıldı, mesela ona yasal dayanak hazırlamak için burada 95. madde olarak Torba Kanunu'na koydular. Burada da Mera Kanunu'nu bu şekilde getiriliyor. Bunun altında da yine kesinlikle bir rant var. Belli bir alanı bir yandaş sermaye grubuna, firmaya imara açarak bir rant sağlanacak, bu net" diye konuştu. 



Türkiye'de Yeniçağ


Geri Dön