28 / 03 / 2024

Mesleğe göre konut seçim dönemi başladı!

Mesleğe göre konut seçim dönemi başladı!

Nüfusun hızla arttığı İstanbul'da, ticaretin de gelişimiyle birlikte, konut alam olarak kullanılan semtler, ana caddeler boyunca ticari kullanıma dönüştü



Nüfusun hızla arttığı İstanbul'da, ticaretin de gelişimiyle birlikte, konut alam olarak kullanılan semtler, ana caddeler boyunca ticari kullanıma dönüştü. Yapılan araştırmaya göre insanların meslekleri yaşadıkları yerleri de kategorize ediyor. Örneğin, Adalar'da ressamlar, Avcılar'da Aksaray Çapa ve Beşiktaş'ta öğrenciler, Beykoz ve Kadıköy'de ağırlıklı olarak doktor ve avukatlar ikamet ediyor.

ADALAR: Büyükada, Kınalıada, Heybeliada, Sedef Adası ve Burgaz Ada İstanbullular için yılın altı ayında yazlık, kışm ise kaçamak amacıyla değerlendiriliyor. Özellikle sanatçılar, ressamlar ve yazarlar, kendilerine ilham veren ada manzaralarından yararlanmak istediklerinde bu mülklere kiracı olurlar.

AVCILAR: Depremden sonra gözden düşen bu ilçenin sakinleri büyük ölçüde memur ve öğrencilerden oluşuyor. Başka şehirlerden gelip, İstanbul Üniversitesi'nde öğrenim gören gençlere hemen her apartmanda rastlanabilir.

BAHÇEŞEHİR: Bahçeşehir'de evler genellikle lüks, oturanlar da çoğunlukla araç sahibi oluyor. Yolları, çarşıları ve sosyal alanlarıyla belli bir düzeni yansıtan Bahçeşehir özellikle mühendislerin, ticaretle uğraşanların ve yalnız yaşayanların favorisi.

BAHÇELİEVLER: Orta gelir grubuna mensup ailelerin tercih ettiği bir semttir. Apartmanlarda komşuluk yaygındır, kat malikleri birbirini tanır. Muhasebeciler, bankada memur olarak çalışanlar, öğretmenler bu semtin sakinleri oluyor.

BAYRAMPAŞA: Bay rampaşa Cezaevinin bu semtte bulunması, oturanların profilini önemli ölçüde etkilemiştir. Özellikle cezaevi yakınlarındaki konutlar, .   eğer çok eskiden mal sahibi olunmadıysa, yakınları cezaevinde kalanlar tarafından kiralanıyor. Sanayi f sitelerininde yoğun olduğu bölgede civarda işi olan, ticaretle uğraşan kesim tarafından da tercih ediliyor.

BEŞİKTAŞ: İstanbul'un en eski semtlerinden birisi olan Beşiktaş, Yıldız ve Fulya'yı kapsayacak şekilde geniş bir çemberde değerlendirildiğinde yeni evlilerin, birlikte yaşayan gençlerin, memur ve öğretmenlerin yoğunlukta olduğu görülür.

ORTAKÖY: Genellikle tiyatro, resim ve müzikle uğraşanların oturduğu bir semttir. Ortaköy'de ikamet eden diğer bir grup da yalnız yaşayanlar, gazeteciler ve medya mensuplarıdır.

BEYKOZ: Ard arda lüks konutlar inşa edilmiştir. Şarkıcılar, artistler ve gelir düzeyi yüksek avukatlar, doktorlar ve işadamları tarafından tercih ediliyor.

KADIKÖY: Bu ilçeye bağlı Fenerbahçe, Kalamış, Caddebostan, Suadiye ve Şaşkınbakkal semtleri üst gelir grubuna hitap eder. Semtin lüks konutlarmda ikamet edenler işadamları, avukatlar, sanatçılar ve mali işlerle ilgili kişilerdir.
Hürriyet


Geri Dön