29 / 04 / 2024

Metropol İstanbul halka açılıyor!

Metropol İstanbul halka açılıyor!

Metropol İstanbul'da Mayıs gibi Gayrimenkul Sertifikası uygulamasına geçeceklerini belirten Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş, uygulama ile küçük yatırımcıları da bu büyük kazanca dahil edeceklerini söyledi. Varlıbaş, yüzde 300 prim vaat ediyoruz dedi...




12-15 Mart 2013 tarihleri arasında Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenecek olan dünyanın en önemli uluslararası gayrimenkul fuarı Mipim'de görücüye çıkmaya hazırlanan  Metropol İstanbul projesi Nisan-Mayıs ayı gibi halka açılacak.

 

Fuar öncesi Çırağan Sarayı'nda basınla bir araya gelen Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş, Gayrimenkul Sertifikası uygulamasını Nisan ya da Mayıs gibi başlatacaklarını söyledi. Gayrimenkul Sertifikası'nın insanlara lüks ve ulaşılması güç projelere dahil etmenin bir yolu olduğunu belirten Varlıbaş, artık 7 bin TL'si olan herkesin Metropol İstanbullu olabileceğini söyledi. 


Röportajın 1. bölümü için tıklayınız!





Yüzde 300 prim vaat ediyoruz

Metropol İstanbul projesinde şu anda metrekare fiyatların 7 bin 500 TL ile 8 bin TL arasında değişiklik gösterdiğini vurgulayan Varlıbaş, bu rakamların proje tamamlanıncaya kadar 15 bin TL'ye çıkacağını  belirtti. Gayrimenkul Sertifikası uygulaması ile 7 bin 500 TL'si olan herkesin Metropol İstanbul projesinden pay alabileceğini ifade eden Erdinç Varlıbaş, yatırımcılara yüzde 300 prim vaat ettiklerini belirtti. 


Varlıbaş, "Projeye ilk başladığımızda metrekare fiyatlarımız 5 bin TL idi. Bugün 8 bin TL'yi buldu. Proje tamamlanıncaya kadar bu rakamın 15 bin TL'nin üzerine çıkacağını öngörüyoruz" dedi.


Metropol İstanbul halka açılıyor!


Daire değil metrekare satacağız

Gayrimenkul Sertifikası uygulaması hakkında bilgi veren Varlıbaş, "Uygulama bir nevi halka arz gibi birşey. Şirket değil ama projenin halka arzı diyebiliriz. Uygulamanın amacı küçük yatırımcıları da bu büyük kazanca dahil etmek. Sistem şöyle işliyor; insanlar projeden daire değil metrekare satın alacaklar. 7 bin 500 TL'si olan herkes Metropol İstanbul projesinden pay alabilecek. Projenin teslim tarihine kadar istediği kadar metrekare satın alabilirler. Proje tamamlandığında isterlerse biriktirdikleri sertifika karşılığında daire  satın alırlar isterlerse de parasını alabilirler" dedi.


Yüzde yüz öz kaynak

Projenin 1 milyar TL yatırım değerinin olduğunu ifade eden Varlıbaş, projeyi tamamen öz kaynakla hayata geçirdiklerini açıkladı. Varlıbaş, "Metropol İstanbul projesini kendi öz kaynaklarımızla finanse ediyoruz. Projenin yüzde 20'si tamamlandı. Şu ana kadar hiç kredi kullanmadık" diye konuştu. 


Metropol İstanbul AVM Nisan'da satışta

Mipim fuarında özellikle ticari alanların satılması ve pazarlamasını hedeflediklerini belirten Varlıbaş, projedeki ticari alanları Türkiye'de ilk olan bir model ile Nisan-Mayıs gibi satışa sunacaklarını açıkladı. Projeye, Irak, İran, Ürdün, Rusya, Kore ve İsveç gibi birçok ülkeden talep olduğunu belirten Varlıbaş, fuarda mağazaların yanı sıra ofislerin de büyük ilgi göreceğini düşündüklerini söyledi. 


10 farklı ülkeden yabancıya satış 

Metropol İstanbul projesinde 10 farklı ülkeye bireysel satış yaptıklarının altını çizen Varlıbaş, " 1 yıl içerisnde satışa çıkan ünitelerin yüzde 50'sini sattık. Bu rakamın yüzde 3'ünü yabancıya satış oluşturuyor. 10 farklı ülkeden bireysel yatırımcıya satış yaptık" dedi.


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön