19 / 04 / 2024

Mevlüt Çavuşoğlu kimdir?

Mevlüt Çavuşoğlu kimdir?

Kabinede yapılan bakan değişikliklerine göre, Yeni Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu oldu. Peki, Mevlüt Çavuşoğlu kimdir? Yeni Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı?



Mevlüt Çavuşoğlu kimdir?

Kabinede yapılan bakan değişikliklerine göre, Dışişleri Bakanlığına Mevlüt Çavuşoğlu getirildi.


Çavuşoğlu, 5 Şubat 1968'de Alanya'da doğdu.  Ankara  Üniversitesi (AÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitiren Çavuşoğlu, ABD Long Island Üniversitesinde ekonomi dalında yüksek lisans yaptı ve öğretim görevlisi olarak çalıştı. Çavuşoğlu, 1993'te AÜ'de Avrupa Birliği Uzmanlığı eğitimini tamamladı.


AK Parti kurucu üyesi olan Çavuşoğlu, 22. ve 23. dönemlerde Antalya milletvekili seçildi. Mevlüt Çavuşoğlu, Ocak 2013'te de partinin dış ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevine getirildi.


23. dönemde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türk Delegasyonu Başkanlığı, Göç, Mülteciler ve Nüfus Komisyonu Başkanlığı, Denetim Komisyonu Üyeliği, Bosna-Hersek Eş Raportörlüğü, Avrupa Demokratlar Grubu Başkan Yardımcılığı ve Sözcülüğü görevlerinde bulunan Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclis Başkanlığına seçildi.


Geçen yıl Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç tarafından Ukrayna Devlet Liyakat Nişanıyla ödüllendirilen Mevlüt Çavuşoğlu, 26 Aralık 2013 tarihinden bu yana Avrupa Birliği Bakanı, Başmüzakereci ve Müzakere Heyeti Başkanı görevini yürütüyordu. 


İngilizce, Japonca ve Almanca bilen Çavuşoğlu, evli ve bir çocuk babasıdır.







Geri Dön