28 / 03 / 2024

Mithat Yenigün kimdir?

Mithat Yenigün kimdir?

Yenigün Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün kimdir? Midyat turizmine yatırımlar yapan Mithat Yenigün aynı zamanda Fenerbahçe Spor Kulübü asil üyeleri arasında yer alıyor...



Mithat Yenigün kimdir?

Mithat Yenigün, Midyat doğumlu. İstanbul Teknik Üniversitesi’nden İnşaat Mühendisi olarak mezun olan Mithat Yenigün, Yenigün Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı.


İş hayatına Diyerbakır'da başlayan ve 2,5 yıl kadar kontrol mühendisliği ve kontrol amirliği yapan Mithat Yenigün, 1973 yılında da kendi firmasını kurarak müteahhitliğe başladı. 


Mithat Yenigün, şirketini 1978 yılında Türkiye’nin merkezi Başkent Ankara’ya  taşıdı. Doğum yeri Midyat'ta "Kasr-ı Nehroz" adında otel yapan Mithat Yenigün'ün yönetim kurulu başkanı oldupu Yenigün Şirketler Grubu inşaat, enerji, turizm, sanayi ve danışmanlık alanlarında hizmet veriyor.


Yenigün Şirketleri:


1. İnşaat Sektörü

Yenigün İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.

1973 yılındaki kuruluşundan bu yana inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmamız, yurtiçi ve yurtdışında birçok alt ve üst yapı inşaatını başarıyla tamamlamıştır. Tamamlanan işlerimiz arasında konut, spor tesisi, sosyal tesis, idari ve askeri bina, otel ve ofis inşaatları, baraj, liman, otoyol, su temin ve dağıtım şebekeleri, atık su tesisleri, havaalanı pist ve apron yapımı gibi projeler yer almaktadır.


Uluslararası inşaat sektörünün en tanınmış yayını olan Mac-Graw Hill Enginnering News Record dergisinin "En Büyük Uluslararası Müteahhit Firmalar" listesinde son 3 yıldır yer almayı başaran Yenigün, kurulduğu ilk günden bu yana ödün vermeden uygulamaya devam ettiği güvenilirlik, kalite ve insan kaynaklarına yatırım prensipleri ile büyümeye devam etmekten gurur duymaktadır.


Metok İnşaat Ticaret ve Sanayi A.Ş.

Özellikle baraj inşaatı konusunda uzman olan Metok İnşaat 1977 yılında kurulmuştur. 1998 tarihinde Yenigün Grup tarafından devralınan şirket, yeniden yapılanma sürecine girerek faaliyetlerine başarılı bir şekilde devam etmiştir. Yenigün Grup'un prensipleri ve stratejik öncelikleri doğrultusunda ilerlemeye devam eden Metok İnşaat, baraj ve HES inşaatlarında olduğu kadar, su yapıları, havaalanları ve konut inşaatlarında da başarılı çalışmalar gerçekleştirmiştir.


Yenigün Polska Sp.zo.o.

Varşova / Polonya'da kurulmuş bir limited şirkettir. Şirketin %90 hissesi Yenigün İnşaat'a aittir. NATO üyesi olan Orta Avrupa ülkelerinin NATO ile ilgili altyapı projelerinde yer alma amacıyla kurulmuştur. Şirket ayrıca iş merkezi, otel, konut vb. üst yapı projelerini de yüklenici olarak gerçekleştirmektedir.


2. Enerji Sektörü

Yenigün Enerji

Yenigün Enerji Üretim A.Ş. 2005 yılında kurulmuştur. Ardahan ili, Posof ilçesinde Söğütlükaya (Posof III) HES 21.01.2011 tarihinde yatırımı tamamlanarak işletmeye alınmıştır.


Çine Enerji

Çine Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. 2011 yılında doğalgaz kombine çevrim santrali yatırımı maksadı ile kurulmuştur


Beyali Enerji

Beyali Enerji Üretim A.Ş. 2009 yılında kurulmuştur. Güneş enerjisi alanında yatırım çalışmalarına devam etmektedir. Toplam 55 MW’lık güneş enerjisi üretim lisansı için EPDK ‘ ya başvuru yapılmış olup süreç takip edilmektedir. Güneş enerjisindeki gelişmeleri yakından takip edebilmek için Lisanssız Elektrik Üretimi Yönetmeliği kapsamında  Ankara  Polatlı’da 0.5 MW güneş santralinin kurulumu Ekim 2013’ de tamamlanmıştır.


3.Turizm Sektörü

Zeynep Golf Resort Otel

Çam ormanlarının denizle kucaklaştığı Antalya Belek'te, 1.200 yatak kapasitesi ile hem yaz hem de kış aylarında kongre turizmine hizmet vermektedir. 120.000 m²’lik bir arazi üzerinde kurulmuş olup bünyesindeki açık ve kapalı yüzme havuzları, çarşı, Türk hamamı, sauna, sağlık kulübü, tenis kortları, plaj voleybolu, basketbol sahaları, eğlence tesisleri, 1.365 kişi kapasiteli toplam 1.500 m²’lik çok amaçlı salonları ile Türkiye'nin önde gelen 5 yıldızlı turistik tesislerinden biridir.


Kasr-ı Nehroz Otel

Kasr-ı Nehroz Otel "özel tesis" kategorisinde olup Yenigün ailesinin yıllardır konut olarak kullandığı 1.200 yıllık yapının restore edilip bir otele dönüştürülmesi ile hayat bulmuştur. Aslına uygun olarak ünlü Midyat taşı ile tarihi dokusu korunarak restore edilen ve çağdaş yaşamın her türlü konforunu barındıran Kasr-ı Nehroz, konuklarına tarihin derinliklerini yaşatacak özelliklere sahip sıradışı bir yapıdır. Eski mimariden ödün vermeden restore edilen otelde, 23 adet standart iki kişilik oda, 2 adet tek kişilik oda, 3 adet üç kişilik oda ve 2 adet aile süiti olmak üzere toplam 30 oda bulunmaktadır.


4.Sanayi Sektörü

Noviy Den

2003 yılında beton imalatları ve çeşitli taahhüt işleri yapmak üzere Rusya Federasyonu Perm şehrinde kurulmuştur. 160 m³/saat kapasiteli beton santrali, 4 adet beton pompası, 7 adet transmikseri, 2.000 ton kapasiteli çimento siloları ve çeşitli iş makineleri ile hali hazırda Sochi şehrinde hizmet veren Noviy Den, kaba inşaat işlerinde de faaliyet göstermektedir.


Diyartuğ Tuğla ve Kiremit San. ve Tic. A.Ş.

Diyartuğ Tuğla ve Kiremit San. ve Tic. A.Ş., 5.500 m² kapalı alanlı tuğla fabrikası ve 84 m. uzunluğunda bir adet tünel pişirme fırını, 38 adet yapay kurutma odası ve 7.000 m² alandaki doğal kurutma sundurması ile hizmet vermektedir.


Fabrikanın yıllık üretim kapasitesi 8,5 cm'lik tuğla bazında 20 milyon adet olup, ürünler TSE belgelidir.


5. Danışmanlık Sektörü

AGM Stratejik Çözümler A.Ş.

AGM Stratejik Çözümler A.Ş. 2007 yılında proje finansmanı ve öncelikli olarak Avrupa Birliği projeleri alanında hizmet vermek amacıyla Ankara'da kurulmuştur. Avrupa Birliği ve Kalkınma Ajansları tarafından desteklenen hibe projelerinin Proje Döngüsü Yönetimi (Project Cycle Management - PCM) yöntemiyle hazırlanması ve uygulanmasında danışmanlık ile proje değerlendirme raporlarının yanı sıra, PCM eğitimlerinin verilmesi ve yabancı firma ve kuruluşlara yerel ihtiyaçlarının karşılanmasında destek olunması AGM Stratejik Çözümler A.Ş.'nin çalışma alanları arasındadır.


AGM Stratejik Çözümler A.Ş., ayrıca TÜBİTAK tarafından her ölçekten sanayi kuruluşuna, üniversitelere, belediyelere, diğer kamu kurumlarına ve bağımsız araştırmacılara Ar-Ge çalışmalarına yönelmelerini ve karşılıklı işbirlikleri geliştirmelerini teşvik etmek amacıyla yürütülen programlar kapsamında çeşitli projeler için sağlanan ulusal ve uluslararası desteklere ulaşılması ve bu desteklerin doğru kullanılması için danışmanlık hizmeti vermektedir.


Mithat Yenigün Fenerbahçe:

Mithat Yenigün, Fenerbahçe Spor Kulübü 2-3 Kasım 2013 Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu’nda asil üyeler arasında yer alıyor.



Geri Dön