26 / 04 / 2024

Murat Ülker, Kırım'da cami yaptırdı!

Murat Ülker, Kırım'da cami yaptırdı!

Yıldız Holding ve Ülker'in patronu Murat Ülker, baba toprağı Kırım'da cami yaptırdı. Murat Ülker'in sponsorluğunda yaptırılan Körbek Camii, Kırım'da faaliyet gösteren Erbek İnşaat tarafından inşa edildi.




Ülker ve Yıldız Grubu'nun sahibi Murat Ülker, babasının göç ettiği Kırım'ın Aluşta şehrinin İzobilnoye köyünde cami yaptırdı. Murat Ülker'in sponsor olduğu cami inşaatını Kırım'da faaliyet gösteren Erbek İnşaat gerçekleştirdi. 


Körbek Camii, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Erbek İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Bekar, Kırım Müftüsü Emirali Ablayev, Aluşta Belediye Başkanı Stanislav Kot ve Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı Kırım Koordinatörü Mevlüt Seyhan'ın katıldığı törenle 20 Haziran 2014 Cuma günü kılınan Cuma namazıyla ibadete açıldı. 


Körbek Camii'nin özelliği!


Caminin yeri için seçilen alanda 18 Mayıs 1944 sürgünü öncesinde Murat Ülker'in dedesi ve caminin son imamı Devlet Hacı İslam'ın adını taşıyan bir caminin bulunuyordu. 


Kırım Müftülüğü'nden yapılan açıklamaya göre, modern selçuk tarzında inşa edilen cami iki katlı ve 500 kişiye hizmet verecek kapasiteye sahip ve ayrıca camide dini dersler için odalar, yemekhane ve diğer kullanımlar için odalar mevcut.


Körbek Camii'nin inşaatına Mayıs 2013'te başlanan caminin arsası, İzobilnoye Köyü sakinleri tarafından satın alındı.


Emre Kulcanay / Emlakkulisi.com


Geri Dön