28 / 03 / 2024

Orhan Avcı: Konut sektörü hareketlendi!

Orhan Avcı: Konut sektörü hareketlendi!

Halil Avcı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Avcı, inşaat sektörünün ekonomi lokomotifi olduğuna dikkat çekti. Avcı; seçim döneminin ardından konut sektöründeki hareketlenmelere değindi...



Halil Avcı Şirketler Grubu Yönetimi Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Avcı, "Sektör cok canlandı" dedi Geride bıraktığımız yoğun seçim döneminin ardından konut sektöründeki hareketlenmeleri değerlendiren Halil Avcı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Avcı, inşaat sektörünün ekonomi lokomotifi olduğuna dikkat çekti. Orhan Avcı, Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra, hem insanların ülke ekonomisine olan güveninin pekiştiğini hem de ciddi oranda düşen faizlerin aynı seviyelerde kaldığını vurguladı. 


SEKTÖR POZİTİF GELİŞİYOR 

Seçimlerin ardından ilk olumlu etkinin faizlerde görüldüğünü belirten Avcı, "Kısa ve orta vadede faizler düştü. Bu düşüşle birlikte ertelenen gayrimenkul talebi, alıma dönüştü. Bu durum gayrimenkul sektörünü pozitif yönde geliştirdi ve büyümeyi sağladı" dedi. Avcı, henüz ev sahibi olmayanların, kira ödemek yerine, düşen faiz oranlarından faydalanması gerektiğinin altını çizdi. Gayrimenkulün yatırım açısından her zaman güvenli bir liman olduğunu kaydeden Avcı sözlerini şöyle sürdürdü: "Gayrimenkul, sıcak para gibi uçup gitmez. Her zaman bir alıcısı veya kiracısı vardır. Uzun vadede yatırımcısına kazandırır. İnşaatların ve projelerin sürdüğü bu dönem gayrimenkul yatırımı için en doğru zamandır." 


HÜKÜMET CESARETLENDİRİYOR 

Uzun vadede, hem sektörün hem de Türkiye'nin önünün açık olduğuna değinen Avcı, hükümetin bütçe ve makro ekonomide başarılı olmasının işveren ve yatırımcıyı cesaretlendirdiğini vurguladı. Avcı, "Gerek yatırımcı firmalar gerekse müşteriler ülke ekonomisine güveniyor. Bu durumda biz de proje üretmeye hevesleniyoruz. 

Güven ortamına istinaden, satm almalar artıyor. İnsanlar, daha çok yatırım yapmaya, daha güzel, güvenli ve her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş konutlarda yaşama imkanı buluyor" şeklinde konuştu. 


Arsa konusunda Adana'da 4-5 yıldır yaşanan arsa sıkıntısının, yerel seçimlerin ardından çözüme ulaşmaya başladığını dile getiren Avcı, "Özellikle nüfusun yoğun olduğu, Seyhan, Yüreğir ve Çukurova ilçelerinde, sorunlu arazilerin çalışmalarının, ihaleye çıkarıldığını görüyoruz. Belediye Başkanlarımız bu sıkıntımızı gidermek adına büyük çaba gösteriyor. Arsaların imara açılması durumunda, maliyetler düşecek, piyasa hızlanacak ve düşük bütçeli alıcılar da ev sahibi olacak. Biz belediyelere güveniyoruz ve Adana'nın konut sektörüne umutla bakıyoruz" dedi. 

Sabah Güney


Geri Dön