25 / 04 / 2024

Osman Birgili kimdir?

Osman Birgili kimdir?

Tekfen Grup Şirketler Başkanı & CEO Osman Birgili kimdir? Osman Birgili, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Osman Birgili, ne zamandan beri, Tekfen Holding'in CEO'su?



Osman Birgili kimdir?

1951 yılında İstanbul'da doğan Osman Birgili, 1978 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmuştur.


Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş. bünyesinde inşaat mühendisi olarak çalışmaya başlayan Birgili, 1998 yılına kadar çeşitli pozisyonlarda çalışarak, 1998 yılında Tekfen İnşaat Genel Müdür Yardımcılığı görevine gelmiştir.


2005-2013 yılları arasında Tekfen İnşaat Kıdemli Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Birgili, Tekfen Holding'in 2007 yılındaki halka arz sürecinde aktif görev almıştır.


11 Mayıs 2013 tarihi itibariyle Tekfen Holding Grup Şirketler Başkanlığı görevine getirilen Birgili, aynı zamanda Tekfen İnşaat, Tekfen İmalat, Tekfen Mühendislik ve Toros Tarım şirketlerinde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ile HMB AG'nin Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de üstlenmektedir.


Birgili, Tekfen İnşaat'ı temsilen 1998 yılından beri üyesi olduğu, Uluslararası Boru Hatları ve Deniz İşleri Müteahhitleri Birliği'nin (IPLOCA) 2011-2012 dönem başkanlığı yapmıştır.


İngilizce ve Almanca bilen Birgili, evli ve iki erkek çocuk babasıdır.




Geri Dön