18 / 04 / 2024

PCS Elektronik, ihracattaki payını artıracak!

PCS Elektronik, ihracattaki payını artıracak!

Savunma sanayii ve Ar-Ge tecrübesine sahip PCS Elektronik, inovasyon ve ileri teknoji odaklı bir şekilde cirosunu, insan kaynağını ve ihracatını her yıl artırarak büyümeyi amaçlıyor.



Savunma sanayii ve Ar-Ge tecrübesine sahip PCS Elektronik, inovasyon ve ileri teknoji odaklı bir şekilde cirosunu ve insan kaynağını her yıl artırarak büyümeyi amaçlıyor. Firma satışlarının, 2014 yılı ilk yarısında beklentilerinin biraz altında gerçekleştiğini aktaran PCS Elektronik Genel Müdürü Mehmet Efe, "İnşaat ve altyapı sektörünün yıllık olarak yüzde 2-3 büyüme gerçekleştirebileceğini düşünüyoruz. Bu nedenle satış ve üretim hedeflerimizin de bu oranlarda olmasını öngörüyoruz" ifadesini kullandı. 


İzo-Test527/527A (0.6kV-30kV) Holiday (Spark) dedektör cihazlarının ihracattaki payını artırmayı planladıklarını belirten Efe, en az bir yurtdışı fuara katılmayı hedeflediklerini kaydetti. Efe, bu süreç içinde kapasite raporu çıkarma, marka tescil gibi kurumsallaşma faaliyetlerinde bulunmayı amaçladıklarını da dile getirdi. Türkiye özel temsilcisi oldukları Trovan firmasının ATEX ve non-ATEX onaylı RFID ürünleri ile LPG/LNG/CNG gaz sektörüne çözüm sunmaya daha fazla odaklanmayı hedeflediklerini kaydeden Efe, "Barkod/QR kod gibi optik tabanlı teknolojilerin kullanılamayacağı alanlarda, otomasyon ve stok takibinin ATEX ve NON-ATEX onaylı RFID teknolojiler (görmeden okuma ya da manyetik okuyucu) kullanarak yapılması, günümüzün bir gereği" diye konuştu. 


 Üç farklı alanda faaliyet gösteriyor Genel olarak üç farklı alanda faaliyet gösterdiklerini kaydeden Mehmet Efe, şöyle devam etti: "ATEX ve NON-ATEX onaylı RFID teknolojisini kullanarak LPG/ LNG/CNG ve endüstriyel gaz tüpleri stok takip ve otomasyon projeleri, canlı hayvan, balık tanüama-genetik takip ve stok kontrol projeleri, maden ocaklarında can güvenliği cihaz ve ekipman izleme kontrol projeleri ve petrol ve gaz çıkarma platformları ekipman izleme projeleri gerçekleştiriyoruz. Holiday (Spark) NDT Deney Cihazı ile doğalgaz ve petrol boru hatları kaplama hatası tahribatsız muayene (NDT) testi, akaryakıt depoları-tankları boya-kaplama hatası tahribatsız muayene (NDT)testi, gemi-tekne-hücum bot boya-kaplama hatası tahribatsız muayene (NDT) testi gibi çözümler sunuyoruz. 


Ozonmatik marka tescilli, CE sertifikalı, TÜRKAK akreditasyonlu Agrolab gıda hijyen laboratuvarı tarafından 'Hijyen Sağlama' etkinlik testleri yapılmış ürünlerimiz ile de 2010 yılından beri organik ve inorganik ( VOC) gaz kokularını gideren ve hijyen sağlayan çözümlerle faaliyet gösteriyoruz." 


Dünya 


Geri Dön