29 / 03 / 2024

Philips’ten mağaza aydınlatmaları için yeni ürün: OneSpace Luminous Ceiling!

Philips’ten mağaza aydınlatmaları için yeni ürün: OneSpace Luminous Ceiling!

İlk kez 30 Mart-4 Nisan 2014 tarihleri arasında Frankfurt’ta gerçekleştirilen "Light + Building Fuarı"nda sergilenen ve Türkiye’de de yeni mağaza aydınlatmalarında kullanılan Philips OneSpace Luminous Ceiling, geleceğin teknolojisini bugüne taşıyor...




Philips, tavanı homojen yayılan beyaz ışıkla kaplayabilen ürünü "OneSpace Luminous Ceiling"i tüketicilerle buluşturdu.


Philips açıklamasına göre, bilim kurgu yazarlarından Isaac Asimov tarafından 50 yıl önce öngörülen aydınlatma sistemini Philips üretti. Philips’in mağaza aydınlatmasına yönelik ürünü "OneSpace Luminous Ceiling" tüm tavanı homojen beyaz ışıkla kaplayarak aydınlatmada bir yenilik sunuyor.


İlk kez 30 Mart - 4 Nisan 2014 tarihleri arasında Frankfurt’ta gerçekleştirilen "Light + Building Fuarı"nda sergilenen ve Türkiye’de de yeni mağaza aydınlatmalarında kullanılan Philips OneSpace Luminous Ceiling, geleceğin teknolojisini bugüne taşıyor. 1964 tarihli bir New York Times makalesinde ilk kez bilim kurgu yazarlarından Isaac Asimov tarafından öngörülen ışıklı tavan, Philips’in bu ürünü ile gerçek oluyor. Asimov’un kaleminden dökülen "2014’e kadar elektrolüminesans panellerin kullanımı yaygınlaşacak ve tavanlar ve duvarlar yumuşak yansımalarla parlayacak..." satırları Philips OneSpace ile hayat bulurken, aydınlatmaya yeni bir bakış açısı geliyor.


Açıklamaya göre, Philips OneSpace Luminous Ceiling, ışık kaynağını tamamen gizleyen bir beyaz aydınlatılmış tavan yüzeyi oluşturmak için LED aydınlatma teknolojisini tekstil ile entegre ediyor. Sonuç olarak homojen ve rahatsızlık vermeyecek şekilde ışık yayan pürüzsüz bir tavan aydınlatma çözümü ortaya çıkıyor.


Philips Türkiye Üst YÖneticisi (CEO) Göktuğ Gür, konuya ilişkin değerlendirmesinde, bu yeniliğin aydınlatmanın mimari ve tasarımdaki kullanım şekillerini yeni bir boyuta taşıyacağını vurgulayarak, "Artık aydınlatma mimari bir bileşen; mekandaki bir eklenti değil. Tavan genellikle bir tasarım unsuru olarak görülmezken şimdi bu minimalistik ultra ince aydınlatma paneli ile tavan aydınlatması da bir tasarım olarak karşımıza çıkıyor" ifadelerini kullandı.


Philips Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Berna Yalaz da 120 yılı aşkın inovasyon, araştırma ve tasarım deneyimi ile Philips'in, sektöre birçok alanda yeni çözümler sunmaya devam edeceğini kaydetti.



AA


Geri Dön