27 / 04 / 2024

Piyer Loti teleferik!

Piyer Loti teleferik!

Piyer Loti teleferik hattı ile bölgenin tarihi ve turistik yapısının korunarak yerli ve yabancı turistlerin bölgeye erişiminde kolaylık sağlanması ile birlikte hem ulaşım, hem de otopark sıkıntılarının giderilmesi amacıyla hizmete alınıyor...




Piyer Loti teleferik!


Eyüp Piyerloti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından İstanbul genelinde Kentsel Tasarım Projesi kapsamında Haliç'in ihyası için başlatılmış bir projedir. Eyüp Piyer Loti teleferik hattı ile bölgenin tarihi ve turistik yapısının korunarak yerli ve yabancı turistlerin bölgeye erişiminde kolaylık sağlanması ile birlikte hem ulaşım, hem de otopark sıkıntılarının giderilmesi amacıyla hizmete alınıyor.


Pierre Loti, yabancı turistler tarafından Golden Horn (Altın Boynuz) olarak ifade edilen Haliç'in en önemli seyir terası olma özelliğini taşıyor. 2005 yılında hizmete açılan Eyüp Piyer Loti teleferik hattı ile tepedeki seyir dürbününe de ulaşılıyor. 


Eyüp Piyer Loti teleferik hattı Eyüp ve Piyerloti arasında hizmet veriyor. Dört adet vagonun çalıştığı sistemde sefer süresi 2 dakika 75 saniye olarak biliniyor. Günde 4 bin yolcu taşıyan Eyüp Piyerloti teleferiği sabah 08.00'dan gece 23.00'a kadar yolcularına hizmet veriyor.


Eyüp Piyer Loti teleferik hattı her biri 8 er kişilik tek yönde iki kabinli tek ara direkli ve iki istasyonlu havai hat taşıma sistemidir. Sistemde hem çekici hem de taşıyıcı olarak kullanılan tek halat bulunuyor. 1.İstasyon Haliç kenarında ve 2. İstasyon Pier Loti çay bahçesinin önünde yer alıyor.


Aşırı rüzgar, taşıyıcı halatın makaradan çıkması, gondolların istasyonda istenilen noktada durmaması, aşırı hız gibi acil durumlarda sistem otomatik olarak durmasını sağlayan güvenlik sisteminden oluşuyor. Gondolların istasyonlara uzaklıkları, hızları, motor akımı, torku, emniyet siviçlerinin pozisyonları, arıza listesi, aktif olan arızalar, rüzgarın hızı, gibi teknik veriler istasyonlardaki bilgisayarlardan takip edilebiliyor. Gondol içlerindeki oturaklar katlanarak tekerlekli sandalye ile seyahate de olanak sağlıyor.



İstanbul Teleferik projesinin başlangıç noktası Mecidiyeköy olacak!
Erciyes'teki teleferik hattı ve kayak pisti bu kış hizmete girecek!
Sarıyer-Beykoz teleferik hattı devreye girecek!
2004 öncesi tamamlanan raylı sistemler!
Maçka teleferiği!



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön