28 / 03 / 2024

Renovia İstanbul’da 1.100 konut ve 4.400 metrekarelik ticari alan yer alıyor!

Renovia İstanbul’da 1.100 konut ve 4.400 metrekarelik ticari alan yer alıyor!

Vartaş, ilk projesi için Almanya merkezli Stern Immobilien AG şirketi ile ortak oldu. 300 milyon lira yatırım değerine sahip ‘Renovia İstanbul’da 1.100 konut ve 4.400 metrekarelik ticari alan bulunacak.




Kadıköy’e bağlı Fikirtepe bölgesinde 700 milyon liralık kentsel dönüşüm projesi planlayan Vartaş, ilk projesi için Almanya merkezli Stern Immobilien AG şirketi ile ortak oldu. 300 milyon lira yatırım değerine sahip ‘Renovia İstanbul’da 1.100 konut ve 4.400 metrekarelik ticari alan bulunacak.



İstanbul’da kentsel dönüşüm en çok konuşulduğu ve tartışıldığı ilçe olan Fikirtepe’de 5 adada proje planlayan Vartaş, yola Alman ortakla çıktı. Toplam 700 milyon lira yatırım yapacak olan şirket ilk projesi Renova İstanbul’da Alman şirketi Stern Immobilien AG ile el sıkıştı. Tabanlıoğlu Mimarlık imzası taşıyacak projenin ilk etap teslimlerin 2016 yılının son çeyreğinde yapılması planlanıyor.


RUHSATI BEKLİYOR

Ortaklık yapılarının yüzde 50-50 olduğunu söyleyen Vartaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata, “Ruhsat çalışmaları son aşamaya geldi. 2-3 aydır hafriyatın sürdüğü projede 15 gün içerisinde ruhsatın çıkmasını bekliyoruz” dedi. Projeye çok sayıda ön talep aldıklarını aktaran Barata, ruhsatı aldıktan sonrada satışa geçeceklerini söyledi.


YABANCIYA PAZARLAYACAK

Büyüklükleri 48 metrekareden başlayan 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçeneklerinin sunulduğu Renovia İstanbul’da metrekare fiyatlarının 5 bin 500-8 bin TL aralığında olduğunu kaydeden Barata, “Projeyi Türkiye’nin yanı sıra Almanya, Hollanda ve Suudi Arabistan’da satışa çıkaracağız. Yüzde 30’nu Almanlara olmak üzere yüzde 50’sini yabancılara satmayı planlıyoruz” dedi. 5 yıldır Türkiye’ye gelme kararı aldıklarını ve Türkiye’de yüksek yatırım potansiyeli gördüklerini belirten Stern Immobilien AG Denetim Kurulu Başkanı Hans Kilger, yeni projeler geliştirmek istediklerini ifade etti. 


Alman ortakla Elazığ’ya AVM

ALMAN ortaklarıyla birlikte Elaziğ’da 42 bin metrekare kiralanabilir alanı olan bir AVM’yi satın aldıklarını belirten Ömer Faruk Barata, ayrıca Anadolu Yakası’nda yer alan Yeni Sahra bölgesinde de kentsel dönüşüm projesi yapacaklarını açıkladı.



Hürriyet


Geri Dön