28 / 03 / 2024

Rize'deki led aydınlatmalı minare turistlerin ilgisini çekiyor!

Rize'deki led aydınlatmalı minare turistlerin ilgisini çekiyor!

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde turistik tesis işletmecisi Yaşar Çavuşoğlu'nun ahşap bir mescit yanına aydınlatma direği ile otomobil lastiklerini kullanarak yaptığı minare, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini topluyor




Çamlıhemşin ilçesinde turistik tesis işletmecisi Yaşar Çavuşoğlu'nun ahşap bir mescit yanına aydınlatma direği ile otomobil lastiklerini kullanarak yaptığı minare, yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekiyor.


Kentin turizm yöresi Ayder Yaylası güzergahındaki Çamlıhemşin-Ayder kara yolu kenarında yer alan ve rafting de yapılabilen bir turistik tesisi işleten Yaşar Çavuşoğlu, tesis yakınında bulunan ve raftingcilerin giriş yaptığı bölümde inşa edilen mescidin kara yolundan iyi gözükmediğini ve yoldan geçen insanların ibadet yapmak için mescitten yeterince yararlanamadığını fark edince bu duruma bir çözüm getirmeye karar verdi.


Mescidi, yerini değiştirerek kara yolu kenarına almayı düşünen Çavuşoğlu, önce eski mescidi söktü. Ardından yine tesis yakınında, yol kenarında ahşaptan yeni bir mescit yapan Çavuşoğlu, mescidin bir de minaresi olmasını istedi.


Buna ilginç bir çözüm getiren Çavuşoğlu, mescit yakınında atıl durumdaki aydınlatma direğini minare olarak kullanmayı kararlaştırdı. Aydınlatma direğine otomobil lastiklerinden şerefe yapıp led ışıklarla aydınlatan Çavuşoğlu'nun yaptığı minare, yöreye gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.


Çavuşoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tesis yakınındaki eski mescidin rafting alanının girişinde yer aldığı ve kara yolundan gözükmediği için yoldan geçenlerin mescitten yararlanamadığını ifade etti.


Bu sebeple yeni bir mescit inşa edip yanına da minare yaptıklarını anlatan Çavuşoğlu, "Yeni mescit yaptığımız alanda bir aydınlatma direği vardı. Mescidi buraya yapınca bu direği minare olarak değerlendirdik. Laz olduğumuz için minaremiz biraz 'Laz işi' oldu" dedi.


Çavuşoğlu, minarenin şerefesinin otomobil lastiğinden yapılması sebebiyle turistlerin ilgisini çektiğini söyleyerek, bazı turistlerin minareyi görünce hatıra fotoğrafı çektirdiğini anlatı.




AA




Geri Dön