23 / 04 / 2024

Rönesans Holding doğalgazdan benzin üretecek tesise imzasını atacak!

Rönesans Holding doğalgazdan benzin üretecek tesise imzasını atacak!

Rönesans Holding'e bağlı Rönesans Endüstri Tesisleri'nin Kavvasaki Heavy Industries LTD ile konsorsiyum olarak müteahhitlik işlerini üstleneceği, doğalgazdan benzin üretecek dev projenin toplam büyüklüğü yaklaşık 1.5 milyar dolar olacak.



Rönesans Holding, dünyanın doğalgazdan benzin üretecek en büyük tesisine imza atmaya hazırlanıyor. Rönesans Holding'e bağlı Rönesans Endüstri Tesisleri'nin Kavvasaki Heavy Industries LTD ile konsorsiyum olarak müteahhitlik işlerini üstleneceği, doğalgazdan benzin üretecek dev projenin toplam büyüklüğü yaklaşık 1.5 milyar dolar olacak. Gas to Gasoline (GTG) projesinin temel atma töreni Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ve Türkmen bakanların katılımı ile yapıldı. 


2018'DE BİTECEK 


Törende Türkmenistan'ın üst düzey bürokratları, büyükelçiler ve Rönesans Endüstri Tesisleri ile Kawasaki Heavy Industries LTD firmalarının yöneticileri de hazır bulundu. Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak tarihi bir güne tanıklık edildiğini vurgulayarak, "Petrol ve gaz sektörünün geliştirilmesinde Türkmen devletinin 'açık kapılar' politikası büyük öneme sahiptir. Sanayi tesislerinin inşaatında büyük iş tecrübesine sahip konsorsiyumumuzla, bu projenin başarıyla gerçekleştirileceğine ve gazdan benzin üreten fabrikanın yüksek teknolojili üretimin örneklerinden biri olacağına eminiz" dedi. 


Haziran 2018'de bitirilmesi TESİS günlük bin 800, yıllık 600 bin ton benzin üretim kapasitesine sahip olacak. Aşkabat'a 50 kilometre uzaklıkta kurulacak olan tesis, yeni endüstriyel yatırımlar için ayrılan bölgede faaliyete geçecek. Öngörülen dev proje, doğalgazdan benzin üretecek bu büyüklükte yapılan ilk tesis olma özelliğini taşıyor. Tesis, Danimarkalı Haldor Topsoe tarafından son teknoloji kullanılarak tasarlanacak. 


Sabah 


Geri Dön