29 / 04 / 2024

Rönesans Holding İstanbul'a taşındı!

Rönesans Holding İstanbul'a taşındı!

1993 yılında Erman Ilıcak tarafından Rusya'nın St. Petersburg kentinde kurulan Rönesans Grubu, merkezini İstanbul'a taşıdı...






1993 yılında Erman Ilıcak tarafından Rusya'nın St. Petersburg kentinde kurulan Rönesans Grubu, inşaat, gayrimenkul geliştirme, enerji ve İstanbul Zeytinburnu Kruvaziyer Limanı olmak üzere dört ana iş kolunda faaliyet gösteriyor. Grubun lokomotif iş kolu hiç kuşkusuz inşaat.


Öncelikle küçük çaplı renovasyon projeleri ile yola çıkan Rönesans inşaat, kısa zamanda iş hacmini arttırmış ve akabinde yeni pazarlara açılarak bugün REC Uluslararası inşaat Sanayi Yatırım ve Ticaret A.Ş. unvanıyla uluslararası bir müteahhitlik firması niteliği kazanmıştı. Bugün Rusya, Türkiye, Libya, Türkmenistan, Suudi Arabistan ve Ukrayna gibi birçok ülkeyi içeren geniş bir coğrafyada faaliyet gösteriyor. Rönesans İnşaat, başta alışveriş merkezi, ofis binaları, endüstriyel tesisler, üniversiteler ve havaalanları olmak üzere birçok projenin anahtar teslim müteahhitliğini yapıyor. Hem yurtiçinde hem de yurtdışında birçok projeye imza atmış durumda. Dünyanın sayılı müteahhitlik firmalarından biri olan Rönesan Holding, enerji, AVM ve kruvaziyer limanı işletmeciliğinde de iddialı.



Erman Ilıcak,kısa süre öncesine kadar şirketlerini Ankara'daki merkezinden yönetiyordu. Geçtiğimiz dönem TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeliği de yapan Ilıcak artık şirketlerini İstanbul'dan yönetmeye karar vermiş. Holding merkezi olarak da İstanbul Kısıklı'yı seçmiş. Uzunca süredir renovasyon çalışmalarının Erman ılıcak yapıldığı bahçeli ahşap bir köşk bundan sonra Rönesans Holdingin İstanbul merkezi olacak. Holding tabelası sessiz sedasız ahşap köşkün bahçesindeki yan kapıya asılmış.


Para


Geri Dön