29 / 03 / 2024

Sektör temsilcileri: Sonbahar doğru projelerin altın dönemi olacak!

Sektör temsilcileri: Sonbahar doğru projelerin altın dönemi olacak!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Temmuz ayında 85 bin 101 adet konut satışı yapılırken, bu rakam geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20,2 azaldı...



TÜİK Temmuz verilerinden yola çıkarak sektörde çok sayıda firmanın önümüzdeki sonbahar-kış dönemi büyük sıkıntılar yaşayacağı, konutta "balon" söylentileri devam ederken, inşaat sektörünün en yoğun olduğu kentlerden Başkent'te sektörün önde gelen temsilcileri, tablonun "doğru projeler" lehine gelişeceğine işaret ettiler.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Temmuz ayında 85 bin 101 adet konut satışı yapılırken, bu rakam geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20,2 azaldı. Veriler, doğal olarak sektörde endişe ile karşılandı. Ancak, Ankara'nın marka firmaları yaz dönemindeki bu gerilemenin sonbahar-kış aylarının kendileri açısından yoğun bir dönemi işaret ettiğini vurguladılar.


Sektör temsilcileri: Sonbahar doğru projelerin altın dönemi olacak!


-Yeni projeler özelliğiyle değerlenecek


Sektörde özellikle son birkaç yıldır çok sayıda yeni firmanın yer aldığını, özellikle Ankara'da büyük konut ihtiyacı nedeniyle doğru-yanlış tüm projelerin şu ana kadar "iyi-kötü" alıcı bulduğunu ifade eden Besa Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, bundan sonra yeni konut ve ofis stokunun özelliğine göre değer kazanacağını kaydetti.


Fiyat-yarar, lokasyon-kalite gibi değerlerin bundan sonra çok daha önem kazanacağını vurgulayan Efe Bezci, şunları söyledi:


"Ankaralı’nın kaliteli, doğru konumlanmış, lüks projelerin yanı sıra bünyesinde yaşam merkezi de bulunan ucuz ancak kaliteli konut ihtiyacı halen devam ediyor. Ancak bu kurgu çok doğru yapılmalı. Şu ana kadarki stok nedeniyle bundan sonra ne yaparsam yapayım satarım anlayışı bu sonbahar kış döneminden itibaren olmayacak. Sektördeki çalışmalar, Besa gibi geçmişi 40 yıla dayanan, adıyla anılan yerleşimler oluşturan, kaliteli ve doğru projeleri ile isim yapan firmalar üzerinde yoğunlaşacak."


Sektör temsilcileri: Sonbahar doğru projelerin altın dönemi olacak!


-Ankaralı “kendine yakışır” proje arayışında


Elit Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Mühendisi Cem Çelik de Ankaralı'nın son 3-4 yıldan beri gerçek anlamda proje konutlarla tanıştığını ve 5 milyonu aşan kentte halkın kendine yakışır proje arayışının sürdüğünü kaydetti.


Çelik, buna karşın Ankara'nın dört bir tarafındaki yapılaşmanın bundan sonraki aşamada ilerisi için kazanç getirecek, mimarisi, kurgusu ile sıcak, samimi ortam sağlayacak projeler üzerinde yoğunlaşacağını belirterek, "Biz de Elit Yapı olarak stratejimizi bunun üzerinde geliştiriyoruz. Hayata geçirdiğimiz son projemiz Elit Royal Residence’da da bu kurgu üzerinde yoğunlaştık. Elit Royal Residence unutulan komşuluk ilişkilerini yeniden yaşatacak, samimi ilişkilerin kurulabileceği ‘butik’ bir proje olarak hazırlandı. Yeni projelerimizde de aynı stratejide ilerleyeceğiz" dedi.


Sektör temsilcileri: Sonbahar doğru projelerin altın dönemi olacak!

-Başarılı proje kazandırıyor


Uzaltaş AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala ise Temmuz ayındaki seçim atmosferinin inşaat sektörüne durgunluk getirdiğini ancak, durgunluğun marka projeler için geçerli olmadığını söyledi.


Pala, Başkentli'nin başarılı kendine yaşam alanı oluşturacak, teknoloji ile bütünleşmiş projelere halen aç olduğunu kaydederek, "Biz bunu tamamladığımız son proje olan Ankara’nın ilk çevreci konut kulesi Paladyum Beytepe projemizde yaşadık. Başkent’in gözde merkezlerinden birinde hayata geçirdiğimiz proje, yalnızca Ankara’dan değil diğer bölgelerden de ilgi toplarken, sunduğumuz benzeri olmayan hizmetler sayesinde de fark yarattı. Konutlarda yer alan malzemelerin doğru kullanımı için kullanım kılavuzu hazırlamamız, geniş yeşil alan kurgumuz ve herkesin ihtiyacını karşılayabilecek sosyal alanlarımız halkın dikkatini çekti. Doğru konumlandırılan, alt yapısı ve mimarisi başarılı proje tüm yatırım araçlarından fazla kazandırdı. Bu önümüzdeki dönemde de böyle olacak" diye konuştu.


Geri Dön