29 / 03 / 2024

Serdivan'da imar için olağanüstü toplantı yapıldı!

Serdivan'da imar için olağanüstü toplantı yapıldı!

Serdivan'da imar için olağanüstü toplantı yapıldı. Serdivan Belediyesi Belediye Meclisi, Yusuf Alemdarın başkanlığında olağa nüstü toplandı. Toplantıda ilçedeki imar planları görüşülerek karara bağlandı. Konu ile ilgili Yusuf Alemda konuşma yaptı.



Planlar Serpan Belediye Meclis Salonun da yapılan toplantıda meclis üyeleri hazır bulundular. Tek maddelik olağanüstü toplantıda, Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 21 Ekim 2013'te onanan Serpan İlçesi 1/5000 ölçekli revizyon nazını imar planına bağlı olarak hazırlanan Serpan Merkez Güney 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı görüşüldü. 


100 yıl sonra Meclis üyelerine konuşan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, "Şehrimizde de yaklaşık 3 yıldır devam eden ve devletimizin belirlediği planlı şehirlere uygun, imar planlarının yerel yönetimler taralından yapılıp, uygulanması amaçlanmaktadır. Artık 100 yıl sonra bile herkes burası sanayi, burası ticari, burası konut alanı diyebilecek. Bir milli politika olarak şehirleri geleceğe hazırlamak amacıyla. yaklaşık 3 yıldır çalışmalar sürmekteydi" dedi. 

Olağan üstü Alemdar, "Önce 100 binlik planlar tamamlanmış, bizde 25 binlikleri tamamlanmış, arkasından da 5 binlikleri bitirdik. Şimdi bizim amacımız 1/5 binlik planların uygulama planı olan 1/1000'lik planlan tamamlayarak vatandaşın işlerini hızlandınnak, süreci bir an önce tamamlamaktır. Bu amaçla olağanüstü toplantıyı yaptık. Yılı tamamlamadan planlan tamamlamak istiyoruz" dedi. 


Tabletlendiler Başkan Alemdarın açıklamasının ardından konunun İmar komisyonuna havale edilmesi hususu oy birliği ile kabul edildi. Meclis gündeminin kapanmasının ardından ise, Serpan belediyesi tarafından meclis üyelerine tablet bilgisayar dağıtıldı. Başkan l Alemdar, "artık bilişim iletişim çağındayız. 


Bizde, tüm meclis üyelerimize bundan böy{ le meclis çalışmalarını daha kolay takip etmeleri amacıyla birer fPad dağıtıyoruz. Belediye olarak teknoloji çağına ayak uydurarak. aynı zamanda kırtasiye ve zamandan da tasarruf edeceğimiz IPad'lerimizisiz del öeri i meclis üyelerimize laktim ediyoruz. '' Hayırlı olsun" dedi. 


Sakarya Yenigün


Geri Dön