28 / 03 / 2024

Servet GYO Kağıthane projesine Kağıthane Belediyesi'nden onay geldi!

Servet GYO Kağıthane projesine Kağıthane Belediyesi'nden onay geldi!

Firma: Servet GYO

Proje: Servet GYO Kağıthane

Servet Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Kağıthane Cendere'de yer alacak olan projesi için onay geldi. Yapı ruhsatı beklenen Servet GYO Kağıthane projesinde kiraların metrekare birim olarak 18 USD olması öngörülüyor



Sinpaş Yapı, Kağıthane Cendere'de yer alan 22 bin metrekare inşaat alanına sahip olacak binanın 1/2 hissesini inşa ve ikmal edilmiş olarak KDV hariç 21 milyon TL bedelle Servet GYO'ya satacak. Söz konusu projeyle ilgili Kağıthane Belediyesi avan proje olurunu verdi. Ancak yapı ruhsatları için gerekli süreç devam ediyor. 


Servet GYO Kağıthane projesinde bölgede yer alan ofis binalarının emsal kira bedelleri dikkate alındığında yer alacak ofislerin 18 USD/metrekare/ay bedelle kiraya verilebileceği ve 15 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip olacak projeden  Servet GYO  hissesine 1 milyon 620 bin USD kira geliri elde edileceği öngörülüyor.


Servet Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından yapılan açıklama; 


Halka arz izahnamemizde de belirtildiği üzere Şirketimiz İstanbul ili, Kağıthane ilçesi, Merkez Mahallesi, Cendere Mevkiinde yer alan ve tapunun 4 pafta 110 nolu parselinde kayıtlı toplam 6.320 m2 alanlı arsanın 1/2 hissesine sahip olan Sinpaş Yapı ile 22.03.2013 tarihinde bir gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi imzalamış bulunmaktadır. Bu sözleşme ile Sinpaş Yapı arsa üzerinde inşa edilecek ve toplam 22.000 m2 inşaat alanına sahip olacak binanın 1/2 hissesini inşa ve ikmal edilmiş olarak KDV hariç 21.000.000 TL bedelle Şirketimize satmayı vaad etmiştir. Söz konusu proje ile ilgili olarak Kağıthane Belediyesi'nden avan proje oluru alınmış olup, yapı ruhsatının alınması için gerekli süreç devam etmektedir.


Bölgede yer alan ofis binalarının emsal kira bedelleri dikkate alındığında, inşa edilecek binada yer alacak ofislerin 18 USD/m2/ay bedelle kiraya verilebileceği, projede toplam kiralanabilir alanın 15.000 m2 civarında olacağı ve Şirketimizin hissesine yıllık 1.620.000 USD civarında kira geliri elde edilebileceği öngörülmektedir.


Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla arz ederiz.


SERVET GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 


Kübra GENÇ/Emlakkulisi.com


projeye sor



Geri Dön