04 / 05 / 2024

Simge Sevin Aksan kimdir?

Simge Sevin Aksan kimdir?

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Kurumsal Değerleme Yönetici Yardımcısı Simge Sevin Aksan, aynı zamanda kıdemli değerleme uzmanıdır. Peki Simge Sevin Aksan kimdir? İşte Simge Sevin Aksan'ın biyografisi...



Simge Sevin Aksan kimdir?


Simge Sevin Aksan, 2010 Şubat ayından bu yana TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş.’de Kurumsal Değerleme Departmanı’nda yönetici yardımcısı olarak görev yapmaktadır. 


Aksan, çalışma hayatına Kent-Map Müşavirlik A.Ş. bünyesinde başlamıştır. Burada Antalya Aksu Belediyesi için imar planlarının hazırlanması sırasında şehir plancısı olarak görev almıştır.


2006 Kasım ayında, Kent Yapı Planlama’da şehir plancısı olarak çalışmaya başlamıştır. 2008 – 2010 yılları arasında ise Bige İnşaat’ta yine şehir plancısı olarak görev almıştır.

 

Simge Sevin Aksan, TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. bünyesinde, görev yaptığı süreçte; çeşitli gayrimenkul ve proje değerleme raporları hazırlamıştır. Bu çalışmalar kapsamında, arsa, arazi, daire, villa, ofis, plaza, fabrika, otel, benzin istasyonu, hastane gibi çeşitli gayrimenkullerin değer tespitlerini gerçekleştirmiştir. Değerleme çalışmaları sırasında, gayrimenkulle ilgili değerlemeye etki eden imar durumu, tapu kayıtları gibi hukuki durumuyla ilgili araştırmalar yapılmakta, ayrıca varlıkların değerinin tespitinde değerlemesi yapılan mülkün durumuna göre  üç farklı değerleme metodolojisinden faydalanılmaktadır. Ayrıca gerçekleştirilmesi planlanan Villa, Konut, Sanayi Tesisi, İşmerkezi, Alışverişmerkezi ve Hastane projelerinde gayrimenkul değerlemeden farklı olarak gayrimenkulün fizibilitesi; geliştirilmesi durumunda yapılacak tüm harcamaların tespiti, satış ve gelir tablosu projeksiyonları  tahminleri, bu projeksiyonlar  ışığında indirgenmiş nakit akımı yöntemi ile yıllar itibarı ile fon yaratımı tahminleri oluşturularak incelenmekte ve projenin geliştirilmiş değerini tespit etmektedir. 


Aksan, TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş.’de 2010 yılından itibaren lisanslı değerleme uzmanı olarak görev alan Aksan, 2014 yılından bu yana İstanbul Merkez ofiste, Kurumsal Değerleme Departmanı yönetici yardımcısı olarak görevine devam etmektedir.

 

Simge Sevin Aksan, 2006 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden mezun olduktan sonra eğitim ve çalışma hayatı boyunca şehircilik ve gayrimenkul alanında düzenlenen eğitim ve seminerlere katılmıştır.



Simge Sevin Aksan ve TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. iletişim bilgileri!


Adres: Meclisi Mebusan Cad. Molla Bayırı Sok. No:1 Fındıklı/İSTANBUL

Telefon: 0 212 334 50 54

Fax: 0 212 334 50 35

Web: www.tskbgd.com.tr


Geri Dön