19 / 04 / 2024

Sinpaş Altınoran projesindeki kayak merkezinin yapımına başlandı!

Sinpaş Altınoran projesindeki kayak merkezinin yapımına başlandı!

Bin metrekare büyüklüğündeki pist Türkiye'nin ilk yapay kayak tesisi olacak Sinpaş Yapı tarafından Ankara Oran'da inşa edilen Altın Oran projesinde yılın dört mevsimi kayak keyfi yaşatacak kayak merkezinin çalışmaları başladı.




Sinpaş'tan Başkent'e kayak pisti Sinpaş Yapı'nın  Ankara  Oran'da inşa ettiği Altınoran projesindeki kayak merkezinin yapımına başlandı. Bin metrekare büyüklüğündeki pist Türkiye'nin ilk yapay kayak tesisi olacak Sinpaş Yapı tarafından Ankara Oran'da inşa edilen Altın Oran projesinde yılın dört mevsimi kayak keyfi yaşatacak kayak merkezinin çalışmaları başladı. 


Merkezde ana pist ve eğitim pistinin yanı sıra atlama rampaları ve kayak evi ile alt ve üst kotları birbirine bağlayan teleferik bulunuyor. Her alanda kalite çıtasını daha yukarı taşıyan Altınoran, kayak dışındaki diğer spor aktiviteleri için, Ankara'nın gözde spor merkezi Sports International'ı tercih etti. 

Altınoran projesinin en özgün sosyal donatılarından biri olan Kayak Vadisi'nin yapım çalışmaları başladı. Profesyonel yarışmalar için pistleri Ankara'nın olduğu gibi Türkiye'nin oluşturulan uluslararası boyutlardaki atlama rampaları, 200 metre uzunluğunda ve 50 metre genişliğinde olan pistin büyüklüğü bin metrekare olacak. Tesis kayağa yeni başlayanlar ya da eğitim almak isteyenler için tasarlanan başlangıç pisti özelliğini taşıyor. 


TÜRKİYE'NİN İLK YAPAY PİSTİ

 Seyir terasları, kayak odaları ve dinlenme odalarını da barındıran Kayak Evi'nin yanı sıra, Kayak Vadisi'nde, alt ve üst kotları birbirine bağlayan teleferik yer alıyor. Kompleksin kayak de ilk yapay pistleri olacak. Pistin yapımında Sinpaş Yapı'nın işbirliğine gittiği Briton Engineering Developments şirketi, Snowflex teknolojisini kullanıyor. 



Sabah




Geri Dön