26 / 04 / 2024

Şölen Çikolata, gayrimenkul sektörüne hızlı girdi!

Şölen Çikolata, gayrimenkul sektörüne hızlı girdi!

1989 yılında Gaziantep'te kurduğu Şölen Çikolota ile 25 yıldır önemli başarılara imza atan Çoban Ailesi, Balance Gayrimenkul şirketi ile inşaat sektörüne giriş yaptı. Balance Güneşli projesinde metrekare birim fiyatı 5 bin 360 TL'den başlıyor.



118 plaza ve cadde ofis, 140 ev ve loft ofis ve 43 adet mağazadan oluşan Balance Güneşli projesinde metrekare birim fiyatı 5 bin 360 TL'den başlıyor. 


1989 yılında Gaziantep'te kurduğu Şölen Çikolata ile çeyrek asırda önemli başarılara imza atan Çoban Ailesi, Balance Gayrimenkul şirketiyle inşaat sektörüne giriş yaptı. Grup, İstanbul Güneşli bölgesinde hayata geçireceği ilk konut projesi olma özelliği olan Balance Güneşli projesine sanayideki25yıllık deneyimlerini aktaracak. Gayrimenkul sektörüne yeni bir soluk getireceği ve bölgeye değer katacak olan iş hayatının bütün ihtiyaçlarını dikkate alarak geliştirdiği, plaza büro, cadde büro, hane büro ve mağazalardan oluşan Balance Güneşli projesinin tanıtımı gerçekleştirilirken, satışlarına da başlandı. Balance Gayrimenkul İdare Heyeti Başkanı İsmail Çoban, yeni proje ile ilgili sorularımızı cevaplandırdı: 


Çikolata sektöründen, inşaat sektörüne girme kararı aile tarafından alınan bir karar mı oldu? 


Bu sektöre girme kararı ailenin düşüncesi ile alındı. Balance Gayrimcnkul'le beraber daha öncesinde de bizim inşaatta yabancı olmadığımızı söyleyebilirim. Hakikatten yabancı değiliz. Bununla beraber mühendislik firmamız olarak görev yapan Erkiz Mühendisliğin de içinde bulunduğu bu işte hiç yabancılık kalmıyor. Balance Gayrimenkul olarak bu ilk projemiz, istanbul'a kalıcı bir şey olmasını istiyoruz. Öyle de tasarlandı.

 

Öyle de hizmet edildi. Gelecek adına İstanbul'a böyle bir proje ve eser bıraktığımız için de mutlu olacağım. 


Farklı bir sektör olan gayrimenkul sektöründe iddialı mısınız? 


Gayrimenkul sektörünün önemli oyuncularından biri olmayı hedefiyoruz. 1989 yılında Gaziantep'te kurduğumuz Şölen firmasıyla, çikolata ve çikolatalı ürünler sektöründeki yatırımlarımız devam ediyor. Çikolata sektöründeki başarımız bizi farklı sektörler için de cesaretlendirdi. Çikolatanın yanı sıra Irak'taki çimento ve su fabrikalarımız ve Gaziantep'te ortağı olduğumuz inşaat ve çelik konstrüksiyon alanında faaliyet gösteren Erkiz Mühendislik A.Ş. firmamızla da farklı işkollarında yatırımlara devam ediyoruz. Aile olarak aldığımız kararla iş hayatındaki 25 yıllık deneyimimizi yeni bir sektöre aktarmak istedik. 


SATIŞ İÇİN ACELEMİZ YOK 


Balance projesinin bulunduğu bölge çok değerli. 


Satış konusunda teklifler gelmeye başladı mı? 


Bu proje için ailenin dışında ilk defa medya ile beraberiz. Lansman ve tanıtımımızı ilk defa yapıyoruz. Bundan önce aile arasındaki alış verişlerde Şölen de dahil olduğu, üç katını Şölen'e ayırdığımız için yüzde 25'ine tekabül eden bir satışımız var. 

Bu da mükemmel. 


Ama, yüzde yüz mükemmeliyeti yakalamak için daha iyi yerde olmak lâzım. Daha zamanımız çok. Acelemiz yok. ihtiyacı olan arkadaşların gelmesini istiyoruz. Bu da çok önemli. Bu projenin gece gündüz 24 saat uyanık bir şehir olmasını istiyoruz. O da olacak inşaallah. Bu bakımdan çok acele etmemenin doğru olduğunu, ama şu anda geldiğimiz noktanın da fevkalede olduğunu ifade etmeliyiz. 


İkinci etabın da zaten bu birinci etabın sonuçlarını beklediğini, hangisinden ne kadar satıyoruz, home ofis mi, loft ofis mi ağırlıklı onun da dengesini bulmak adına ikinci projemizi bekliyoruz.

 

Başka bölgelerde yeni projeliriniz var mı? 


Şu an için yeni projemiz yok. Ama çalışmalarımız var, teklifler var, değerlendirmeler var. Yurti' O Balance Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban, sektörün önemli oyuncularından biri olmayı hedeflediklerini söyledi. 


çinde ve yurtdışında bu teklifler her zaman var. 

En yakın proje Balance'nin yanındaki ikinci etap gibi görünüyor. Gelen teklifleri de eleyerek, en iyisinden başlamak istiyoruz. 


UZUN VADEDE BU SEKTÖRDEYİZ 


Gayri menkul sektöründe yatırımlarınız devam edecek mi?


Allah'a şükürler olsun, biz ikinci sektör olarak gayri menkul sektörünü benimsedik, ikinci sektör olarak bu mesleği devam ettireceğiz. Biz kısa bir dönem için düşünmedik. Uzun vadeli düşündük. Zaman zaman diyorlar ki, durgunluk var. Ekonomide sıkıntılar var. 


inşaat sektörü durgun. Biz altı ay için bu işe girmedik. 

Bir sene için de girmedik, inişli, çıkışlı zamanlar hem Türkiye'de, hem dünyada olacaktır. Bunlar yaşanıyor. 

Bunlara göğüs germek lâzım. 


YENİ FABRİKA BİTİYOR 


Şölen'in durumu nasıl? 



Yurtdışına önemli rakamlarda ihracat yapan bir şirket. 

Dünyanın her tarafına, 100'ün üzerinde ülkeye ihracat yapıyoruz. Yurdışında pazarlama aktivetisi anlamında maı kalaşmaya önem veriyoruz. Şükürler olsun, 100 milyonla yola çıktık. 200 milyon yatırımla Gaziantep'teki fabrikayı bitiriyoruz. Açılışını yakın zamanda üretime almayı hedefledik. 3-4 aylık bir zamanı kaldı. Orada da yatırımlar durmuyor, giderek büyüyoruz. 2012'de ilk 500 sanayi kuruluşu içinde Şölen 134. sıradaydı. 2013 açıklandığı zaman daha iyi yerde olacağız. 2014'tc de daha iyi olacağız. 

Çünkü yatırımlarımız kendisini göstereceği sene olacak. 

Balance Güneşli, İstanbul'un yeni ticaret merkezi olarak konumlanan Basın Ekspres Caddesi üzerinde yer alıyor. Projenin ana girişinin bulunduğu Taşocağı Caddesi ise TEM karayoluna ulaşımı kolaylaştırıyor. £-5, TEM ve sahil yollarını birbirine bağlayan bir konumda bulunan Balance Güneşli, çevrede inşaatı süren metronun yanı sıra, metrobüs durakları, Atatürk Havalimanı, 3. havalimanına bağlantı yolu, İstoç, Masko, CNR gibi önemli merkezlere yakınlığı ile İstanbul'un en değerli projelerinden biri olarak nitelendiriliyor. İnşaatı süren plaza ve cadde ofis, ev ve loft ofisler ile mağazaların 2015 yılının son çeyreğinde tamamlanması planlanıyor. 



Yeni Asya


Geri Dön