29 / 03 / 2024

Soma Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor!

Soma Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, yaşanan maden faciasının ardından ekonomik sıkıntılar yaşayan Soma'lı esnafa destek için 50 bin liralık "sıfır" faizli kredinin ardından ikinci adım atıldı.




Yaklaşık 2 bin kişiye istihdam oluşturacak Soma Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor.   Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, yaşanan maden faciasının ardından ekonomik sıkıntılar yaşayan Soma'lı esnafa destek için 50 bin liralık "sıfır" faizli kredinin ardından ikinci adım atıldı. 


Soma Organize Sanayi Bölgesinin kurulması amacıyla Bakan Fikri Işık imzasıyla 91 hektarlık alan için "kamu yararı" kararı verildi. 


Kamulaştırma başlıyor 


Organize Sanayi Bölgesi için çalışmalar tüm hızıyla sürerken, kamu yararı kararıyla OSB sınırı içerisinde ve özel mülkiyet olan taşınmazlar, kamulaştırma yolu ile OSB adına tescil edilecek. Parselasyon Planlarının ve Jeolojik-Jeoteknik Raporların hazırlanmasından sonra da altyapı ihale aşamasına geçilecek. 


Soma OSB'nin altyapı, atıksu arıtma tesisi ve idare binası yapımı için krediyi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı sağlayacak. 


Kullandırılan kredi 3 yılı ödemesiz toplam 13 yıl vadeli olacak.  Soma OSB'nin hizmete girmesiyle yaklaşık 2 bin kişi iş sahibi olacak.  


Dünya




Geri Dön