29 / 03 / 2024

Son 3 ayda 1.190 yabancı sermayeli şirket kuruldu!

Son 3 ayda 1.190 yabancı sermayeli şirket kuruldu!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Nisan- Haziran döneminde 185 anonim, 1.005 limited şirket olmak üzere toplam 1.190 yabancı sermayeli şirket kurulduğunu açıkladı...



Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı açıkladı: Nisan-Haziran döneminde 1.190 yabancı sermayeli şirket kuruldu. Şirketlerin toplam yabancı sermaye miktarı iki kat arttı. 



Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Nisan-Haziran döneminde 185 anonim, 1.005 limited şirket olmak üzere toplam 1.190 yabancı sermayeli şirket kurulduğunu açıkladı. 


Bakan Yazıcı, Türkiye'nin güçlü ve istikrarlı ekonomik yapısıyla yabancı yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ettiğini ifade etti. Yılın ikinci çeyreğinde 185 anonim şirket ile 1.005 limited şirket olmak üzere toplam 1.190 yabancı sermayeli şirket kurulduğunu belirten Yazıcı, bu şirketlerin toplam yabancı sermaye miktarının ilk üç aylık döneme göre yaklaşık iki kat artarak 513 milyon liranın üzerinde gerçekleştiğini kaydetti. 


46 FARKLI ÜLKEDEN GELDİLER 


Söz konusu dönemdeki yabancı sermayeli anonim şirketlerin 46 farklı ülkeden girişimciler tarafından kurulduğunu ifade eden Yazıcı, şu bilgileri verdi: "Burada, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız en başta geliyor. Onları sırasıyla, Almanya ile İngiltere vatandaşları izliyor. 


Çin, Alman, Japon, Irak ve Katar 

Bakan Yazıcı, “İkinci sırada ise yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız var. Onları, Irak ve Alman vatandaşları izliyor. Bu limited şirketlerdeki yabancı sermaye yaklaşık 191 milyon lira. Söz konusu miktarın önemli bir bölümü Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşları tarafından getirilmiş. Japonya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar gibi ülkelerden de ciddi oranda sermaye girişleri mevcut" diye konuştu.


Limited şirketlerin yüzde 28’i Suriyeli

İkinci üç ayda kurulan yabancı sermayeli şirketlerin çoğunun limited şirket olduğunu belirten Yazıcı, "Yine bu dönemde, 80 farklı ülkeden girişimcilerce 1.005 yabancı sermayeli limited şirket kuruldu. Bunların yüzde 28'i Suriye vatandaşları  ortaklığıyla kuruldu" dedi. 


Akşam 


Geri Dön