25 / 04 / 2024

Sosyal altyapı nedir?

Sosyal altyapı nedir?

Sosyal altyapı nedir? Sosyal altyapı alanları nelerdir? Sosyal altyapıya neden ihtiyaç duyulur? Sosyal altyapı konusu hakkında merak ettiğiniz soruların cevapları detaylı olarak haberimizin devamında yer alıyor..



Sosyal altyapı nedir?


Altyapı, geniş yüksek giriş engelleri olan pazarlarda faaliyet gösteren ve mal ve hizmetleri sağlayacak uzun süreli fiziksel varlıklar olarak tanımlanabilir. Sosyal altyapı ise kültürel olarak sağlıklı bir çevre meydana getirmek amacıyla yapılması gereken eğitim, sağlık, kültürel ve yönetsel yapılar ile park, çocuk bahçeleri gibi yeşil alanların oluşturulmasıyla meydana gelen altyapı türü olarak karşımıza çıkıyor.



Sosyal altyapı, altyapı sektörünün bir alt kümesidir ve genellikle sosyal hizmetleri karşılamak için bulunmaktadır.   Kentsel veya kırsal her türlü yerleşim biriminde oturan nüfusun sosyal ihtiyaçlarını karşılayan kamu yapılarını ve alanlarını sosyal altyapı başlığı altında sayabiliriz. Sosyal altyapının örnekleri olarak okullar, üniversiteler, hastaneler, hapishaneler ve toplu konutlar, yeşil ve açık alanlar bulunuyor.



Nitelikli bir yaşam sürdürmekte güçlük çeken birey ve grupların; maddi, manevi ve sosyal yoksunluklarının giderilmesi ve ihtiyaçlarının karşılanması, sosyal sorunlarının önlenmesi ve çözümlenmesine yardımcı olunarak hayat standartlarının iyileştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla kentlerin sosyal altyapı hizmetleri de zamanla geliştirilmiş ve ihtiyaçlara yönelik uygulanmaya başlanmıştır.


Altyapı nedir?


Tuğçe ERSOY/Emlakkulisi.com


Geri Dön