19 / 04 / 2024

Suat Altın İnşaat, İstanbul ve Ankara'ya açılıyor!

Suat Altın İnşaat, İstanbul ve Ankara'ya açılıyor!

Suat Altın İnşaat Genel Müdürü Sedat Kılınç, "Ankara'daki projemizin arsasıyla ilgili çalışmalar neticelenmek üzere. Ayrıca Maslak'ta kentsel dönüşüme dahil olan bir arsada çözüm sürecindeyiz" diyor...



Kayseri'nin en önemli konut üreticilerinden Suat Altın İnşaat, İstanbul ve Ankara'ya açılıyor. İstanbul Kartal'da Golden Tulips adlı projeye start verdiklerini söyleyen Suat Altın İnşaat Genel Müdürü Sedat Kılınç, "Ankara'daki projemizin arsasıyla ilgili çalışmalar neticelenmek üzere. Ayrıca Maslak'ta kentsel dönüşüme dahil olan bir arsada çözüm sürecindeyiz" diyor. 




Kayseri, son yıllarda inşaat sektöründe önemli bir atılım gerçekleşüriyor. Çevre şehirlerden göç alması, 4 üniversitesinin olması, yakın bölgelerde yaşayanların yatının amaçlı konut talebi inşaat sektörüne de canlılık katıyor. Kentte sektörün en iddialı isimlerinden biri de Suat Altın İnşaat. 


2006 yılında kumlan Suat Altın İnşaat, 1970 yılında Altın İnşaat adıyla Yılmaz Altın tarafından kumlan şirketin devamı niteliğinde. 

Bugüne Kayseri'de birçok farklı lokasyonda 5 bine yakın konut üreten Suat Altın İnşaat ın Genel Müdürü Sedat Kılınç, sektördeki rakiplerinden en önemli farklanndan birinin erken teslimat olduğunu söylüyor. İnşaat sektöründe pek de alışık olunmayan bu durumun tüketicilerin şirkete olan güvenini artırdığını belirten Kılınç, şunlan söylüyor; "Yaptığımız konudan taahhüt ettiğimiz tarihten 6 ay ile 1 yıl arasında değişen sürelerde erken teslim ediyoruz. Müşteri taleplerine de çok fazla önem veriyoruz. Son dönemde özellikle sosyal donatıları zengin konutlar talep ediliyor. Bizim projelerimizde de sosyal donatılar olmazsa olmaz. Müşterilerimize lansman aşamasında taahhüt ettiğimiz fazlasını sunuyoruz. Örneğin bir projemizde fitness, sauna, hamam vardı ama yüzme havuzu yoktu. Biz yüzme havuzu yaptık. Projede görünen çevre düzenlemesindeki uygulamayı bir üst segmente taşıdık. Bütün bunlar bize olan güveni artırdı. 


Şu an birçok projemizi henüz lansman aşamasındayken yüzde 50-60'lık kısmını satıyoruz." Şu anda devam eden projelerinizden bahseder misiniz? 



9 farklı lokasyonda toplam 59 blok, 2 bin 500 konuttan oluşan projelerimiz var. Bu vıl Golden Center 1 projemizin kısmi teslimatı var.400 daireyi teslim ediyoruz. Golden City 1, Golden City 3 ve 4 projelerimiz sürüyor. Altın Konak 1 ve 2 projeleri ve Yıldızevler bölgesindeki Elmas projemizin yanı sıra Talaş bölgesindeki Altın Hayat 2 ve 3 projelerini de bu yıl teslim edeceğiz. Aynca Kayseri'de inşaat alanı bakımından yapılmış en bu ilk projeye de imza atacağız. Yaklaşık 780 bin metrekare inşaat alanı olan bu proje için arsa görüşmelerimiz neticelenmek üzere. Projenin 140 bin metrekarelik bir alanı gölet, 300 bin metrekaresi ise içinde 25-30 yıllık ağaçlanıl bulunduğu yeşil alandan oluşuyor. 


Toplamda 6 bin 700 konut, 2 otel. alışveriş merkezi,2 rezidans binası, ticari birimler, benzin istasyonu, okul. sosyal tesis alanlan, orman evleri, seyir kulesi içeren bir proje. Konutların metrekaresi de yüksek, 4+1 ve 5+1 yalılar ve villalar olacak. Bu projeye bu yıl start vermeyi planlıyoruz. 


Konut sektöründeki hedefiniz nedir? 


Dünya lideri olmak istiyoruz. Evet, biliyoruz bu çok iddialı bir söz ama bunu başarabileceğimize inanıyoruz. 2008 yılında ciro açısından konut inşa eden Kayseri'deki ilk 30 firmadan biriydik. 0 zaman da hedefimiz sektör liderliğiydi ama Kayseri'de liderlikti. Şu anda o boyuta geldik, 2 bin 500 konutla Kayseri'nin en büyük konut iireticisiyiz. Ancak bizim hedefimiz dünya markası olmak. 2023 yılında dünyanın birçok bölgesinde konut üretmeye başlamış olacağız. O tarihe kadar da Türkiye'nin birçok bölgesinde konut üreteceğiz. Bunun ilk adımını bu yıl İstanbul'da atarak, Kartal'da bir projeye başladık. Ankara'da da eylül sonu itibariyle 2 bin 300 daire, otel, alışveriş merkezi ve rezidansdan oluşan büyük bir projeye başlayacağız. 


Ankara ve İstanbul'daki projeleriniz hakkında detaylı bilgi verir misiniz? 


Ankara'daki projemiz ODTÜ'nün hemen yanı başında, kentsel dönüşümden çözümlenen bir arsada yapılacak. Arsayla ilgili çalışmalar neticelenmek üzere. İstanbul Kartal projemizin adı Golden Tulips. Metroya ve E5'e çok yakın konumdaki, 26 katlı projemiz 160 daire ve 2 bin metrekare ticari birimden oluşuyor. Proje taahhüdümüz 2016 sonu teslimat ama biz 2015 sonunda tamamlamayı istiyoruz. Ayrıca Maslak'ta kentsel dönüşüme dahil olan bir arsada çözüm sürecindeyiz. Kartal'da farklı arsa araştımıalarımız devam ediyor. Hedefimiz İstanbul'da belli bir büyüklüğe ulaşmak, İzmir, Antalya ve Sivas'ta da çalışmalarımız var. 2015 ve 20l6'da buralarda da projelere başlayacağız. 




CAPİTAL 




Geri Dön