19 / 03 / 2024

Suruç Yönlü İlkokulu ve Ortaokulu açıldı!

Suruç Yönlü İlkokulu ve Ortaokulu açıldı!

Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı ve işadamı Fethi Şimşek’in kendi köyünde yaptırdığı Yönlü İlköğretim ve Ortaokulu'nun açılışı yapıldı. Açılış törenine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkanı Celalettin Güvenç de katıldı...




Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı ve işadamı Fethi Şimşek’in kendi köyünde yaptırdığı Yönlü İlköğretim ve Ortaokulunun açılışı yapıldı.


Suruç ilçesi Yönlü Mahallesi’nde gerçekleştirilen okulun açılış törenine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkanı Celalettin Güvenç, Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Şanlıurfaspor yönetim kurulu üyeleri, Mehmet Çavuş, Gökhan Gökmen, Şükrü Yüksel, Kulüp idari menajeri Hakan Keşküş, daire müdürleri ve köy halkı katıldı. Açılış töreninde konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Güvenç, “Eğitim milletlerin, devletlerin en öncelikli meselelerinden birisidir. Eğitim olmazsa olmazlarındandır. Eğitime yatırım yapan, iyi insan yetiştiren ülkeler bugün dünyanın lider ülkeleridir” dedi. Geçmişte savunmaya harcanan paraların, artık genç nesillerin geleceğinin aydınlatılmasında, yetiştirilmesinde ve şartlarının geliştirilmesinde harcandığına dikkat çeken Başkan Güvenç, “Alınan mesafe bu anlamda ümit vericidir. Bizde 2011 yılından itibaren sayın Başbakanımızın Şanlıurfa’ya yaptığı pozitif ayrımcılık neticesinde Şanlıurfa’da, Suruç’ta eğitim anlamında çok önemli yatırımlara imza attık” diye konuştu.


Birinci düşmanın cehalet, diğer düşmanın ise yokluk olduğunu söyleyen Güvenç, şöyle devam etti:


“Yokluğu, yoksulluğu ve cehaletti yendiğimiz anda bu ülkede şüphe yok ki barış ve huzur hakim olacaktır. Buna yürekten inanıyorum. Bizim insanımız dünyanın en güzel insanıdır ve hizmetlerin en iyisine layıktır. Yeter ki doğru düşünelim, pozitif düşünelim, bir olalım, beraber olalım ve gücümüzü hayırlı işler için birleştirelim. Şanlıurfalılara ve içinde bulunduğumuz okulun yerini veren, bize destek olan her zaman övündüğümüz ve gurur duyduğumuz İşadamı Fethi Şimşek’e huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyorum.”


Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi ise, Suruç’un her geçen gün eğitim anlamında gelişen bir ilçe olduğunu belirtti. Çiftçi, “Suruç eğitim alanında her geçen gün gerek fiziki alt yapı gerekse öğretmen yönünden gelişen bir ilçemizidir. Büyükşehir Belediye Başkanımızın Valilik döneminde başlayan fiziki altyapı iyileştirmeleri kapsamında, ilçemiz de önemli bir pay almıştır” dedi.


ŞİMŞEK’E DİPLOMA SÜRPRİZİ


Suruç’un Yönlü Mahallesinin eğitime verdiği önemle bilindiğini belirten hayırsever işadamı Fethi Şimşek ise, okulu yaptırdığı Yönlü Mahallesi’nde bugüne kadar Şanlıurfa için çok önemli ve değerli isimlerin yetiştiğini hatırlattı. Şimşek, “Eğitimin toplum gelişiminde ne kadar önemli bir yere sahip olduğunun somut örneğidir. Yönlü köyü Şanlıurfa bölgesinde çok değerli insanlar yetiştirmiş. Çok kıymetli insan kaynağı üretmiş önemli bir eğitim kurumudur. Bu eğitim yuvasının eskimiş binasını yenilemiş oluyoruz. Kapasitesi yeterli olmayan binanın yeni versiyonunu açıyoruz” diye konuştu.


Açılış öncesi okul yönetimi, işadamı Şimşek’e sürpriz hazırladı. Okul yönetimi tarafından Şimşek’in mezun olduğu 1970 yıllarında hazırlanan diplomayı çerçeveletilerek, Şimşek’e hediye edildi. Sürpriz karşısında şaşıran Şimşek, okul müdürü ve öğretmenlerine teşekkür etti.


Konuşmaların ardından öğrencilerin hazırladıkları gösterileri izleyen protokol ve davetliler açış kurdelesinin kesilmesinin ardından sınıfları gezdi.



Son Dakika


Geri Dön