25 / 04 / 2024

Taksim 4. Levent metro hattı!

Taksim 4. Levent metro hattı!

İstanbul’da raylı sistemin en önemli ayaklarından Taksim 4. Levent metro hattı, 8 yıllık inşaat döneminin ardından 2000 yılında Taksim 4.Levent arası faaliyete başladı ve ilave istasyonlarla hizmet ağı da genişledi...




1999 yılında ilk deneme seferleriyle Taksim Şişli arasında hizmete giren Taksim 4. Levent metro hattının ilavesi 2000 yılında yapılmıştır. 16,5 kilometrelik hat uzunluğuna sahip olan Taksim 4. Levent metro hattı ile İstanbul'da raylı ulaşım kapasitesi 42 kilometreye ulaşmıştır.


Taksim 4.Levent metro hattı 602 milyon dolarlık yatırım bedeliyle hayata geçirildi. Taksim 4. Levent metro hattı ile günlük ortalama iki yüz bini aşkın yolcu taşınıyor.


Taksim  4.Levent metro hattı istasyonları :

Şişhane, Taksim, Osmanbey, Şişli/Mecidiyeköy, Gayrettepe, Levent, 4.Levent, Sanayi Mahallesi, İTÜ Ayazağa, Atatürk Oto Sanayi, Darüşşafaka, Hacıosman



 Taksim 4. Levent metro hattı!



İstanbul’da raylı sistemin en önemli ayaklarından Taksim 4. Levent metro hattı, 8 yıllık inşaat döneminin ardından 2000 yılında Taksim 4.Levent arası faaliyete başladı ve ilave istasyonlarla hizmet ağı da genişledi. Toplam 16,5 km hat uzunluğu olan ve 13 durağın bulunduğu Taksim metrosunun çalışma saatleri sabah 06:15 ile gece 00:00 arasıdır.


Taksim 4.Levent metro hattının, Seyrantepe istasyonu bağlantısı Sanayi Mahallesi durağından, Metrobüs ile bağlantısı (aktarma) ise Şişli/Mecidiyeköy durağından sağlanıyor.



Aksaray metrosu!
Şişhane metrosu!
Olimpiyatköy metrosu!
Topkapı Habibler metrosu!



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön